Vinprovning i Stockholm: Kaliforniska viner från Robert Mondavi.

Äntligen dags för en fysisk vinprovning i Stockholm! Välkommen den 9/11 2021 då vi provar sju intressanta viner från den kaliforniska producenten Robert Mondavi.

Robert Mondavi vinprovning i Stockholm

Det är med stor glädje vi nu bjuder in till provning i Stockholm den 9 november. Temat är kaliforniska viner signerade pionjären Robert Mondavi. Och vi är extra glada över att provningen kommer ledas av Louisa Kretschmer från Robert Mondavi. Välkommen!

Robert Mondavi - en pionjär i Kalifornien

Robert Mondavi grundade vineriet i Napa Valley 1966 som fortfarande bär hans namn. Robert har betytt oerhört mycket för den kaliforniska vinindustrin och dess utveckling. Han var den första som byggde ett större vineri i Napa Valley och hans ambition var att göra viner som kunde mäta sig med de främsta vinerna i världen. Egendomen ligger i den historiska vingården To Kalon i den västra delen av Oakville.

Robert Mondavi grundade vinserien Robert Mondavi Private Selection 1994, och vinerna skall spegla Robert Mondavis tilltro till kvaliteten och potentialen i vingårdar och områden över hela Kalifornien.

Om provningen

Vi kommer att prova sju utvalda viner, både från Napa Valley och från Private Selection. Provningen kommer att ledas av Louisa Kretschmer från Robert Mondavi och genomföras på engelska. Det kommer också finnas ytterligare några produkter för egen provning.

När: Tisdagen den 9 november 2021.Tid: 18.30Adress: USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm. Ingång Fatburen (ej USINE Bistro som ligger bredvid)

Evenemanget kostar 500 kr per person och då ingår en utvald varmrätt med vin därtill. Vi kommer att avnjuta halstrad röding med sauterade primörer, forellrom, kokt potatis och champagnesås.

Boka en plats till vinprovningen 

OBS!  Redan fullbokat med lång kölista

Eftersom vi uppdaterar vårt boknings- och betalningssystem så får vi denna gång göra som på den gamla goda tiden. Du anmäler dig genom att mejla mats.claesson@anora.com och du får din plats bekräftad via mejl. Om provningen blir fullbokad blir ni tillfrågad om ni vill bli uppsatta på en kölista. Betalning skall ske senast två dagar innan provningsdatum på swishnummer 123 129 33 23. Om inte betalning genomförs i tid kommer platsen att gå till personer på kölistan.

Vinerna vi kommer prova:

Robert Mondavi Private Selection Chardonnay

155,00 kr

171,00 kr


Robert Mondavi Private Selection Chardonnay har en koncentrerad doft av citron, apelsinzest, persika, vanilj och rökiga fattoner. Torr och stor smak med balanserad syra och generös fruktighet med inslag av citrus, melon, päron samt rostat bröd och vanilj.

Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir

155,00 kr

171,00 kr


Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir har en stor kryddig doft med bäriga inslag av hallon, blåbär och jordgubbar samt toner av vanilj och kryddor. Kryddig och fruktig smak med lena tanniner och bra syra. Inslag av mörka och röda bär samt rostade fat. Trevlig och kryddig eftersmak med bra längd.

Robert Mondavi Private Selection Cabernet Sauvignon

159,00 kr

171,00 kr


Robert Mondavi Private Selection Cabernet Sauvignon har en medelstor och angenäm doft med inslag av björnbär, svarta vinbärssaft, mörka körsbär, fat och kaffe. Smaken är fyllig och fruktig med inslag av mörka bär, plommon, vanilj, fat och en fläkt av peppar och kaffe.

Robert Mondavi Winery Napa Valley Fumé Blanc

329,00 kr


Robert Mondavi Winery Napa Valley Fumé Blanc har en fruktig doft med inslag av citrus ananas, tropisk frukt, krusbär samt väl integrerade rostade fat  Torr smak med stram syra och fin elegans. Vinet har en karkaktär  av mogen frukt, mineral och fat med ett långt och elegant avslut.

Robert Mondavi Winery Napa Valley Cabernet Sauvignon

589,00 kr


Robert Mondavi Napa Valley Cabernet Sauvignon har en intensiv doft med inslag av svarta vinbär, björnbär, rostade fat, ceder och en fläkt av torkade örter. Smaken är rik och fruktig med mogna och behagliga tanniner. Fin komplexitet med inslag av mörka bär, fat, torkade örter och choklad. Eftersmaken är lång och välbalanserad.

Robert Mondavi Winery Cabernet Sauvignon Reserve 2018

1659,00 kr


Ett fantastiskt vin med en mycket stor, komplex och nyanserad doft med inslag av svarta vinbär, björnbär, torkade örter, ceder, vanilj och en fläkt av tobak. Smaken är mycket intensiv och kraftfull men med behagliga och mogna tanniner. Vinet är packat av mörka frukter, torkade örter, kryddnejlika, fat, tobak och rostade mandlar där nyansrikedomen och smaklängden gör en mer än entusiastisk.