Vinprovning i Stockholm med kryddig Rioja.

Den 17 april bjuder vi in till en smakrik vinprovning i Stockholm då temat är mustiga Rioja-viner från vinhuset Faustino.

Faustino Provning.

Nu har vi nöjet att bjuda in till provning med Carmen Oros Romeo från Bodegas Faustino, Spaniens mest kända Rioja-tillverkare och en riktig ikon i vinvärlden.

Gran Reserva-vinet Faustino I lanserades 1968 och blev genast ett av Riojas mest säljande vinvarumärken. Årgången som lanserades var 1964, så i år firar vi 60 års jubileum. Det vill vi fira med er genom att prova årgång 2012, 2010, 1995 och 1987.

Bodegas Faustino är en av de största markägarna i Rioja med 700 hektar vinodlingar. Majoriteten av de välskötta vingårdarna finns i Rioja Alavesa och resten i Rioja Oriental. Den genomsnittliga åldern på stockarna är 40 år, och detta ger mindre skördar men skänker en imponerande intensitet och smaklängd till vinerna.

• NÄR? Onsdagen den 17 april kl 18.30.

• VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm. Ingång Fatburen (ej USINE Bistro som ligger bredvid).

• HUR? Boka plats till provningen här. »

Under provningen som är på engelska kommer vi att prova sex utvalda viner. Evenemanget kostar 550 kronor per person och då ingår en utvald köttvarmrätt med vin därtill.


Vi kommer att prova följande viner:

Faustino Cava Brut Reserva

119,00 kr


Torr, ungdomlig smak med frisk syra. Fruktiga inslag av äpple och grapefrukt samt bröd. Fina bubblor och friskt avslut. Utmärkt som apéritif eller till fräscha, friska sallader och lättare fisk- och skaldjursrätter.

Faustino VII, 750ml

99,00 kr


Faustino VII har en medelstor fruktig doft med inslag av blåbär, plommon samt en touch av örter och vanilj. En behaglig smak med fräsch syra och en fruktighet som kryddas med en fin ton från faten. Ett utmärkt tapasvin!

Faustino I Gran Reserva

199,00 kr


Faustino I Gran Reserva 2012 har en smak med tydlig kryddighet och karaktär från faten som samsas på bästa sätt med solmogna frukter och bär, torkade örter, nötter. Vinet har en bra balans, en fräsch syra samt mycket tillfredsställande smaklängd.

Vi provar även:

  • Faustino I Gran Reserva 2010, 60 flaskor tillgängligt för privatimport under kvällen.

  • Faustino I Gran Reserva 1995.

  • Faustino I Gran Reserva 1987, endast privatimport.

17.04.2024
Bodegas Faustino

Bodegas Faustino


Bodegas Faustino grundades 1861 av Eleuterio Martìnez Arzok i Oyòn strax norr om Logrono och är idag den största privata bodegan i Rioja. Sedan 2016 leds familjeföretaget av den fjärde generationen genom Lourdes Martínez Zabala.

Läs mer »