Vinprovning i Stockholm – Nederburg, en pärla i Sydafrika.

Välkommen på vinprovning i Stockholm den 23 november där vi provar 7 viner ur Nederburgs sortiment. Anmäl dig till vinprovningen här!

Sju viner från Nederburg i med vinrankor i bakgrunden

Nu hälsar vi välkommen till en vinprovning av Nederburgs viner, en av Sydafrikas mest meriterade vinproducenter. Provningen kommer äga rum i Stockholm den 23 november och ledas av folk o folks dryckesexpert Mats Claësson, varmt välkomna!

Sju viner från Nederburg i med vinrankor i bakgrunden

Sydafrikas mest meriterade vinproducent

Nederburg är Sydafrikas mest prisbelönta vineri och vinner ständigt utmärkelser, både internationellt och i Sydafrika. Nederburg utsågs till Winery of the Year i 2017 års utgåva av Platter’s By Diners Club South African Wine Guide som mer eller mindre är än bibel vad det gäller den sydafrikanska vinnäringen. Nederburg fick även samma utmärkelse i 2011 års utgåva. Vinegendomen har sitt säte i regionen Paarl.

Om provningen

När: Tisdagen den 23 november 2021 

Tid: 18.30

Adress: USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm. Ingång Fatburen ( ej USINE Bistro som ligger bredvid)

Vi kommer att prova sju utvalda viner och provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Evenemanget kostar 500 kr per person och då ingår en utvald köttvarmrätt med vin därtill. Vi kommer denna kväll att servera hjort med rostade rotfrukter, svartvinbärsås och persilja.

Anmäl dig till provningen här >

Observera att köpt biljett inte kan återlösas. Den avbokningsförsäkring som Nortic erbjuder i samband med betalningen gäller endast vid olycksfall, sjukdom eller liknande oförutsedd händelse och kräver läkarintyg och är därför inget vi rekommenderar.

Vinerna vi kommer prova:

Nederburg The Winemasters Organic Chenin Blanc

109,00 kr


Den medelstora doften i Nederburg The Winemasters Organic Chenin Blanc är härligt fruktig med inslag av päron, aprikos, gula äpplen och lime. Smaken är torr, fräsch och fruktig med inslag av äpple, päron, aprikos och citrus.

Nederburg The Anchorman Chenin Blanc

209,00 kr


Nederburg The Anchorman Chenin Blanc har en nyanserad doft av mogna päron, aprikoser, pomeransskal, en touch av honung och viss kryddighet. Smaken är rik och fruktig. Den är komplex med väl integrerad fatkaraktär och lätt fet textur. I den långa eftersmaken finns en kalkstensdammig mineralitet och en viss citrusskalbeska.

Nederburg The Motorcycle Marvel

219,00 kr


Nederburg The Motorcycle Marvel har en fint nyanserad doft med inslag av torkade frukter, kryddor, fat, tobak och svampskog. Smaken är medelfyllig med toner inslag av torkad röd och mörk frukt, kryddor, söt lakrits, tobak samt väl integrerad fatkaraktär.

Nederburg The Brewmaster Bordeaux Blend

219,00 kr


Nederburg The Brewmaster har en medelstor doft med inslag av mörka frukter som svarta vinbär och plommon samt mörk choklad, kaffe, cigarrlåda och en kryddig touch av vanilj. Vinet är smakrikt. Tanninerna är mogna med en finkornig struktur. I eftersmaken återkommer de mörka frukterna, faten, kaffet och kryddigheten.

Nederburg Two Centuries Cabernet Sauvignon 2017

499,00 kr


Two Centuries Cabernet Sauvignon 2017 har en generös och nyansrik doft. Det är ganska mycket tanniner men de är väl mogna och har en finkornig struktur. Strävheten balanseras upp mycket väl av vinet fruktighet och smakrikedom.

Nederburg Noble Late Harvest

119,00 kr


Dessertvinet Nederburg Noble Late Harvest har en kryddig, fruktig doft av mango, honung, apelsinmarmelad och apelsinblom. Mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och persika. Balanserad syra och lång söt eftersmak.