Vinprovning i Stockholm: Viner från Portugal.

Den 17 april kommer det portugisiska vinföretaget Aveleda till Stockholm och håller en vinprovning tillsammans med folk o folk. Boka din plats här nedan.

Aveleda håller vinprovning i Stockholm.

Aveleda är ett familjeföretag som grundades 1870 och drivs idag av den 5:e generationen Guedes. Man har sin bas i området Vinho Verde men har under åren utvecklat sin verksamhet, och är nu aktiva även i regionerna Douro, Algarve och Barraida.

Att ha ett sinne för detaljer och att bedriva tillverkningen på ett hållbart sätt, samt att bevara den biologiska mångfalden är tre viktiga kärnvärden i verksamheten. Det har bland annat visat sig genom att företaget är certifierat enligt ISO 14001, 14040 OCH 50001. Aveleda är den största producenten och exportören av Vinho Verde och finns tillgängligt i mer än 80 olika länder. Distriktet Vinho Verde ligger i Minho i nordvästra Portugal.

- NÄR? Måndagen den 17 april Kl. 18.30.

- VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm.

- HUR? Boka plats till provningen här. »

- PRIS? Provningen kostar 550 kr/pers.

Provningen kommer att ledas på engelska av en representant från Aveleda. Vi kommer att prova 7 olika viner och evenemanget kostar 550 kronor per person och då ingår en utvald fiskvarmrätt och vin därtill.

I Stockholm tar vi maximalt 48 deltagare som är fördelade på 9 bord som tar 4 personer och 2 bord som dukas med 6 personer. Om ni bokar för 3 personer eller mer kommer ni att bli tilldelade ett bord som vi reserverar. När ni bokar för 1–2 personer är det fri sittning. Det går bra att komma tidigare (max 45 minuter tidigare) och markera platser med exempelvis ett klädesplagg. Lokalen öppnas sedan för insläpp cirka 10 minuter innan provningen börjar.


Vi kommer att prova följande viner:

Casal Garcia Vinho Verde

75,00 kr


Casal Garcia Vinho Verde har en fräsch och fruktig doft med inslag av honungsmelon, äpplen. päron och citrus. Smaken är fruktig och pärlande med trevliga toner av melon, gröna äpplen, päron och citrus.

Aveleda Loureiro

115,00 kr


Aveleda Loureiro har en fräsch och fruktig doft med inslag av lime, lagerblad, grillad citron och vita blommor. Smaken är torr, frisk och fruktig med fina toner av lime, blommor, passionsfrukt, våt sten samt ett stråk av citruszest.

Aveleda Alvarinho

115,00 kr


Aveleda Alvarinho har en frisk och fruktig doft med fina inslag av lime, citron, passionsfrukt och en fläkt av vita blommor. Smaken är frisk, torr och fruktig med toner av citron, mandarin, mineral och en sträng av citrusskal och blommor.

Aveleda Solos de Xisto Alvarinho

169,00 kr


Vinet har en inbjudande doft med inslag av grillad citron, persika, sommarvarmt skiffertak samt en fläkt av mango och grapefrukt. Smaken är torr och frisk med lätt krämig textur. I eftersmaken som har bra längd finner man både mogen, citron, stendamm, persika och ett fint stråk av blommor.

Aveleda Parcela do Roseiral

249,00 kr


Parcela vinerna kommer från en specifik vingård eller vingårdsdel som har extra bra förutsättningar. I det här fallet en vingård precis bakom familjens boningshus som tidigare var en rosenträdgård, därav namnet. Vinet har både den förväntade fräschören, men också djupare toner av grillad citron, mineral, stendamm och tropisk frukt.

Vale D. Maria Douro Superior

129,00 kr


Vale D. Maria Douro Superior har en nyanserad doft med inslag av både röda och mörka frukter och bär, kryddor, vanilj, pinjeträd, samt en fläkt av blommor. Den intensiva smaken har stadiga men mjuka tanniner, samt insmickrande toner av björnbär, mörka körsbär, röda frukter, kryddor, vanilj och stråk av pinjeträdsbarr.

Quinta Vale D. Maria Vinha da Francisca

599,00 kr


Quinta Vale D. Maria Vinha da Francisca har en mycket nyanserad och intensiv doft med inslag av mörka frukter, pinjeträd, fat, kryddor, tallbarr och kakao. Vinet är mycket intensivt och nyanserat och i den långa smaken finner man både mörka frukter, fat, kryddor, örter och kakao. Ett häftigt vin som visar Dourodalens potential för röda viner.

05.04.2023
Aveleda

Aveleda


Aveleda är ett familjeföretag som grundades 1870 och drivs idag av den 5:e generationen Guedes.

Läs mer »