Vinprovning i Stockholm: Viner från Ruffino

Nu bjuder vi in till en provning med Christian Bottegal från vinhuset Ruffino. Välkommen den 15/3 kl. 18:30 på USINE 36 i Stockholm. Anmäl dig här.

Viner från producenten Ruffino

Nu hälsar vi välkommen till en provning tillsammans med Christian Bottegal från vinhuset Ruffino. Provningen hålls på engelska.

Ruffino har sin bas i vackra Toscana och grundades av kusinerna Ilario och Leopoldo Ruffino 1877. Från början var det ett litet vineri i orten Pontessieve nära Florens. Idag har Ruffino sex egendomar i Toscana och två i Ventetien.

Viner från producenten Ruffino

De senaste åren har Ruffinos engagemang i att värna om miljön och den biologiska mångfalden ökat kraftigt och de har gjort omfattande investeringar i hållbar produktion och ekologisk odling.

När: Tisdagen den 15 mars 2022 kl. 18.30

Var: USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm. Ingång Fatburen (ej USINE Bistro som ligger bredvid).

Vi kommer att prova sju utvalda viner. Evenemanget kostar 500 kr per person och då ingår även en utvald varmrätt; brässerad kalvfilé med torkad parma, salvia, och vitt vin, samt rostad potatis. Provningen leds av Christian Bottegal från vinhuset Ruffino och kommer att hållas på engelska.

Välkommen!

Vinerna vi kommer prova:

Utöver vinerna i listan nedan kommer vi även att få en förhandsprovning av prestigevinet Modus Primo som är baserat på Cabernet Sauvignon, Merlot och Sangiovese.

Ruffino Prosecco Treviso Organic Brut

159,00 kr


Det här mousserande vinet är utmärkt god som aperitif och som sällskapsdryck. Men självklart har även detta välgjorda vin sin plats vid det dukade bordet.

Aqua di Venus Rosé

199,00 kr


Aqua du Venus rosé bjuder på en elegant och fruktig smak med fina toner av röda frukter, färska örter, apelsin, blommor och våt sten. Perfekt i sällskap med eleganta men ganska kraftfulla fiskrätter samt till anrättningar på ljust kött och fågel.

Ruffino Chianti Organic, 750ml

99,00 kr


Ruffino Chianti Organic är medelfylligt åt det lite lättare hållet med en fruktig och fräsch smak med inslag av körsbär, hallon och lakrits. Utmärkt till lätta kötträtter som fläsk eller kalv, pasta, pizza och kyckling.

Santedame Chianti Classico Organic

269,00 kr


Santedame Chianti Classico Organic är ett medelfylligt vin med frisk syra och toner av körsbär, plommon, lingon, kakao, kanel och pinjenötter. Utmärkt till lite lättare och medelkraftiga kött- eller grönsaksrätter och pasta.

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

189,00 kr


Ruffino Serelle Vin Santo bjuder på söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet. Vinet är nyansrikt och smaken sitter kvar länge i munnen. Serveras vid 10-12°C, traditionellt till mandelskorpor (Biscotti) men gärna till desserter, extra gott om den innehåller nötter.

Ruffino Cares

Vad är Ruffino Cares?


Ruffino Cares är dels ett initiativ som ämnar att reducera vårt miljöavtryck, dels att ge tillbaks till samhället och uppmuntra ansvarsfullt drickande. 

Läs mer »