Vinprovning i Västerås: Rena rama riesling.

Nu bjuder vi in till vinprovning i Västerås den 24/2 2022! Under den här provningen kommer vi prova 7 olika rieslingviner. Läs mer och anmäl dig här.

7 flaskor riesling

Vi är så glada över att återigen kunna bjuda in till fysiska vinprovningar. Den här gången går turen till Västerås där vi den 24 februari 2022 kommer att prova viner av den populära druvan riesling. Provingen kommer att ledas av Mats Claësson från folk o folk som är en av Sveriges mest erfarna provningsledare.

Om världens främsta gröna druvsort skulle koras, är det är ingen högoddsare att satsa sina pengar på riesling.

Druvan som såg dagens ljus någon gång på 1300-talet i en skifferrik sluttning i Rheingau ger fantastiska viner i alla torrhetsgrader. Den har en ypperlig förmåga att spegla jordmånen den växer i samtidigt som den helt och hållet behåller sin egen karaktär och identitet. Druvan trivs definitivt bäst i svala odlingsförhållanden där den i lugn och ro får bilda sina så behagliga smak- och aromämnen. 

Om vinprovningen:

Vi kommer att prova 7 utvalda viner under provningen. Evenemanget kostar 500 kr per person, och då ingår en varmrätt med vin därtill. Denna kväll kommer vi att avnjuta en bouillabaisse med torskrygg. Antalet platser är begränsat.

Din guide genom provningen blir folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson.

När: Torsdagen den 24 februari 2022, klockan 18.30

Var: Stadshusrestaurangen, Fiskartorget 2, Västerås

Hur: Anmäl dig här >>

Rieslingvinerna vi kommer att prova:

Gustave Lorentz Altenberg de Bergheim Riesling Vieilles Vignes Grand Cru 2017

344,00 kr


Vinet har en nyanserad och intensiv doft med inslag av nektarin, bergamott, kryddor, cykelverkstad, stenkross, och en fläkt av blommor. Smaken är torr och intensiv med fina inslag av mineral, gula stenfrukter, bergamott och ett stråk av blommor.

Gustave Lorentz Riesling Burg, EKO

209,00 kr


Gustave Lorentz Riesling Burg har en tydlig och nyanserad doft av citrus, cykelverkstad, gula plommon, äpplen och mineral. Smaken är fruktig och balanseras av bra syra samt inslag av gula plommon, gula äpplen och mineral.

Kung Fu Girl Riesling

149,00 kr


Kung Fu Girl Riesling har en medelstor doft med trevliga inslag av persika, canataloupemelon, aprikos, och en touch av citrusblom. Smaken är nästan torr och frisk med bra balans och inslag av persika, canataloupemelon samt en touch av citruszest. Vinet har en utmärkt fruktighet och en bra smaklängd.

Robert Weil Kiedricher Riesling Trocken

269,00 kr


Robert Weil Kiedricher Riesling Trocken har en nyanserad och intensiv doft som för tankarna till nektarin, melon, blommor, citrus, blött skiffertak och en fläkt av cykelverkstad. Smaken är torr och frisk med fin balans och intensitet. I den nyanserade eftersmaken hittar man både nektarin, melon, citrus, mineral och en liten spets av citruszest.

Robert Weil Rheingau Riesling Kabinett

249,00 kr


Robert Weil Rheingau Riesling Kabinett har en intensiv, behaglig och nyanserad doft med inslag av söta nektariner, melon, blöt skiffer, honung, citron och en fläkt av färska blommor. Det finns en fruktighet och en restsötma som balanseras upp på bästa sätt med en frisk och fräsch syrlighet. Intensiteten och smaklängden är magnifik där man finner både nektarin, aprikos, mineral, citron och vita blommor.

YOKO Riesling

129,00 kr


YOKO Riesling har en intensiv doft med inslag av apelsinblom, lime, honungsmelon, tropisk frukt, och ett stråk av kryddor. Smaken är fruktig med en liten fruktsötma som balanseras på bästa sätt med den friska syran. Vinet har en bra smaklängd och det finns toner av både melon, lime, mineral och en fläkt av blommor.

Vinprovning digitalt

Vinprovningar online.


Är du nyfiken på intressanta viner från olika producenter runtom i världen? Här hittar du våra onlineprovningar som du kan titta på när du har tid och möjlighet. 

Läs mer »