Vinprovning med Faustino i Stockholm.

Nu har vi nöjet att under två dagar i maj bjuda in till vinprovning i Stockholm med Pablo Echavarri Abascal från Riojaproducenten Bodegas Faustino Martinez.

Man i vinkällare och en flaska Faustino med trälåda

Faustino är Spaniens mest kända Riojatillverkare och en riktig ikon i vinvärlden. Gran Reserva vinet Faustino I lanserades 1968 och blev genast ett av Riojas mest säljande vinvarumärken.

Bodegas Faustino är en av de största markägarna i Rioja med 700 hektar vinodlingar. Majoriteten av de välskötta vingårdarna finnes i Rioja Alavesa och resten i Rioja Oriental. Den genomsnittliga åldern på stockarna är 40 år, och detta ger mindre skördar men skänker en imponerande intensitet och smaklängd till vinerna.

Om vinprovningen:

När: Onsdag den 4/5 och Torsdag den 5/5

Tid: 18:30-21:00

Var: USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm. Ingång Fatburen (ej USINE Bistro som ligger bredvid)

Hur: Anmäl dig till provningen här

Evenemanget kostar 500 kr per person och då ingår en utvald köttvarmrätt med vin därtill. Provningen kommer att genomföras på engelska och vi kommer att prova 7 viner, bland annat årgångarna 2001, 2008 och 2010 av Faustino I Gran Reserva.

Vinerna vi kommer prova:

Faustino Cava Brut Reserva

119,00 kr


Faustino Cava Brut Reserva har frisk doft med karaktär av gröna äpplen, solmogna krusbär samt mineraler och en lätt brödighet. Det mousserande vinet är torrt med en ungdomlig smak med frisk syra. Fruktiga inslag av äpple och grapefrukt samt rostat bröd. Fina bubblor och fräscht avslut.

Faustino VII, 750ml

99,00 kr


Faustino VII har en medelstor fruktig doft med inslag av blåbär, plommon samt en touch av örter och vanilj. En behaglig smak med fräsch syra och en fruktighet som kryddas med en fin ton från faten. Ett utmärkt tapasvin!

Faustino Reserva

129,00 kr


Faustino Reserva har en nyanserad doft med inslag av röda och mörka plommon, viol, fat, ceder, muskot, andra kryddor och en spets av färska örter. Smaken är medelfyllig med en fin balans mellan mörk fruktighet och vanilj, nötter, torkade örter samt kryddor från faten.

Faustino Reserva Especial ICON Edition

379,00 kr


Doften i Faustino Reserva Especial ICON Edition är nyanserad och utvecklad med fina inslag av fat, torkade mörka bär, mörka körsbär, vanilj, ceder och tobak. Smaken är välbalanserad med inslag av fat, mörka bär, tobak, kaffe och cederträ.

Faustino I Gran Reserva 2001

899,00 kr


Faustino I Gran Reserva 2001 har en mycket nyanserad doft med inslag av svampskog, hästsadel, fat, kryddor, mörka körsbär och torkade svarta vinbär. Smaken är medelfyllig med toner av fat, torkade örter, ceder, kryddnejlika, röda och mörka frukter. Vinet har fin spänst, bra balans och lång behaglig eftersmak.

Faustino I Gran Reserva 2011

199,00 kr


Vi kommer även prova årgång 2008 av Faustino I Gran Reserva.

Faustino I Gran Reserva 2010 har en mycket nyansrik doft med inbjudande inslag av ceder, torkade blåbär, mörka solmogna plommon, kryddor, vanilj, torkade örter samt en fläkt av kokos och tobak. Smaken skänker tydlig kryddighet och karaktär från faten som samsas på bästa sätt med solmogna frukter och bär, torkade örter och en stadig syra. Vinet har en bra balans och eftersmakens längd är mycket tillfredsställande.

20.04.2022