Vinprovning online – Chardonnay i fokus.

Många har chardonnay som sin favoritdruva och under den digitala vinprovningen 8/9 går vi igenom druvan grundligt och provar två chardonnay av olika ursprung och karaktär. Anmäl dig här!

Domaines des Malandes Chablis 1er Cru och Planeta Chardonnay

Onsdagen den 8 september 18.00 - helt kostnadsfritt

Vi tittar närmare på druvan Chardonnay - världens mest odlade gröna druvsort (om man räknar i skördemängd, spanska Airen är störst i hektar). Det är många som älskar Chardonnay och den ligger bakom några av världens främsta vita och mousserande viner. Välkommen till en grundlig genomgång och lär känna druvan på djupet.

Missade du provningen? Här kan du se den i efterhand - när du vill.

Chardonnay odlas över hela världen, från kalla Champagne till mer varma klimat. Det är en relativt tålig druva som trivs i de flesta klimat och ger mycket skörd. Druvan sägs härstamma från Frankrike och vara en korsning mellan Pinot och Gouais Blanc. Under det här tillfället provar vi två olika chardonnay med olika karaktärer, ett från Frankrike och ett från Italien. 

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Vinerna finns i Systembolagets beställningssortiment, så se till att beställa i god tid innan provningen. 

Anmäl dig till provningen här >>

Provningen äger rum 8 september 18.00 och är helt kostnadsfri. En provning är normalt mellan 40-60 minuter lång.

Chardonnay-vinerna vi kommer prova:

Planeta Chardonnay

339,00 kr


Ett chardonnay från Sicilien som har en stor och nyanserad doft av tropiska frukter, rostad fat, vanilj och popcorn med smält smör. Smaken är rik med fet textur och lång eftersmak där både rostade fat, smör, tropiska frukter, kokos och kryddor samsas i bästa samförstånd.