Vinprovning online – franska, röda field blends.

Välkommen på digital vinprovning 1/9 där vi provar två franska röda viner som är så kallade field blends, eller som vi kallar det huller-om-buller-vingårdar, där flera druvsorter blandas.

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape Cuvée Anonyme och  Domaine Tour Boisée Plantation 1905 EKO på bord

Onsdagen den 1 september 18.00 - helt kostnadsfritt

Under det här tillfället kommer vi prova och diskutera två riktigt roliga röda viner från Frankrike. Om vi går tillbaka i tiden så planterade odlare inte vinfälten på samma sätt som idag. För att sprida riskerna planterades många olika druvsorter tillsammans, huller om buller.  

Missade du provningstillfället? Se provningen i efterhand här.

Det finns fortfarande en del sådana vingårdar med gamla knotiga stockar kvar och vinerna brukar ofta kallas för field blends, eller som Mats utrycker sig: viner från huller-om-buller-vingårdar.

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Vinerna finns i Systembolagets beställningssortiment, så det gäller att beställa i god tid innan provningen. 

Anmäl dig till provningen här >>

Provningen äger rum 1 september 18.00 och är helt kostnadsfri. En provning är normalt mellan 40-60 minuter lång.

Vinerna vi kommer prova:

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape Cuvée Anonyme

429,00 kr


Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape Cuvée Anonyme är ett field blend-vin som har en intensiv och nyanserad doft. Vinet har en rik och intensiv smak samt toner av både mörka och röda frukter, fat, tobak, bakelit, kaffe och lavendel.