Vinprovning online – franska, röda field blends.

Välkommen på digital vinprovning 1/9 där vi provar två franska röda viner som är så kallade field blends, eller som vi kallar det huller-om-buller-vingårdar, där flera druvsorter blandas.

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape Cuvée Anonyme och  Domaine Tour Boisée Plantation 1905 EKO på bord

Onsdagen den 1 september 18.00 - helt kostnadsfritt

Under det här tillfället kommer vi prova och diskutera två riktigt roliga röda viner från Frankrike. Om vi går tillbaka i tiden så planterade odlare inte vinfälten på samma sätt som idag. För att sprida riskerna planterades många olika druvsorter tillsammans, huller om buller.  

Missade du provningstillfället? Se provningen i efterhand här.

Det finns fortfarande en del sådana vingårdar med gamla knotiga stockar kvar och vinerna brukar ofta kallas för field blends, eller som Mats utrycker sig: viner från huller-om-buller-vingårdar.

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Vinerna finns i Systembolagets beställningssortiment, så det gäller att beställa i god tid innan provningen. 

Anmäl dig till provningen här >>

Provningen äger rum 1 september 18.00 och är helt kostnadsfri. En provning är normalt mellan 40-60 minuter lång.

Vinerna vi kommer prova:

Domaine Tour Boisée Plantation 1905 EKO

129,00 kr

151,00 kr


Ett härligt komplext rödvin med mycket finess och hög syra med inslag av mörka bär, plommon, lingon, moreller och en viss touch av lakrits och stendamm. Vinet är välbalanserat och har en fin eftersmak.

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape Cuvée Anonyme

399,00 kr


Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape Cuvée Anonyme är ett field blend-vin som har en intensiv och nyanserad doft. Vinet har en rik och intensiv smak samt toner av både mörka och röda frukter, fat, tobak, bakelit, kaffe och lavendel.