Vinprovning online: Ljuvt dessertvin från Loire.

Den 22 november kl 18.00 provar vi Château de la Mulonnière Coteaux du Layon a la Faveur de l'Automne - ett läckert dessertvin från Loire. Vår dryckesexpert Mats Claësson har tagit fram en pärondessert som passar utmärkt till!

Flaska Faveur de l´Automne mot bakgrund av höstiga vinstockar i Loire.

Château de la Mulonnière Coteaux du Layon a la Faveur de l'Automne 2015 är ett underbart sött vin från druvan chenin blanc. Ta mig tusan, som ljuv nektar i strupen.

Provningen leds av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Produkten finns i Systembolagets beställningssortiment, så det gäller att vara ute i god tid med beställningen.

Som tilltugg föreslår vi en god ost. Det kan både vara en lagrad hårdost, kittost, vitmögelost eller en mildare grönmögelost som med fördel serveras med en klick aprikosmarmelad.

En provning är normalt mellan 40–60 minuter lång.

  • NÄR? Tisdagen den 22 november 18.00.

  • VAR? Provningen äger rum online. Du får en länk när du anmäler dig.

  • HUR? Anmäl dig till provningen här. >>

  • PRIS? Provningen är kostandsfri. Vinet kostar 129 kr.

Missade du provningen? Här kan du se vinprovningen i efterhand.

Mats har även skräddarsytt en läcker dessert till vinet:

Du kan se receptet på pärondesserten här!

Vi kommer att prova följande produkt:

Château de la Mulonnière Coteaux du Layon a la Faveur de l'Automne 2015

149,00 kr

178,00 kr


Château de la Mulonnière Coteaux du Layon a la Faveur de l'Automne 2015 har en mycket nyanserad doft med inslag av röda äpplen. Detta söta vin har en smak med fint balanserande syra samt en fin intensitet och smaklängd där man finner både bakade äpplen, torkad mango, aprikos och nektarin samt ett litet stråk av nötter.

02.11.2022
Vinprovning digitalt

Vinprovningar online.


Är du nyfiken på intressanta viner från olika producenter runtom i världen? Här hittar du våra onlineprovningar som du kan titta på när du har tid och möjlighet. 

Läs mer »