Vinprovning online: Skaldjurens vinvänner.

Vill du lära dig hur du matchar vin och skaldjur på bästa sätt? Varmt välkommen på denna onlineprovning den 22/3 - helt kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Viner som passar till skaldjur

Att äta färska skaldjur är verkligen förknippat med njutning och det lilla extra. Men hur ska du hitta de ljuva föreningarna mellan havets frukter och vin?

Varmt välkommen på onlineprovning där vi grundligt går igenom vad man ska tänka på när man väljer vin till skaldjur.

Vi kommer att prova två mycket trevliga skaldjursviner och naturligtvis blir det extra festligt och givande om du köper hem och provar tillsammans med lite olika skaldjur. Du bör även ha med både citron och majonnäs samt ett gott bröd.  

När: Tisdagen den 22 mars 18.00 - helt kostnadsfritt

Var: Provningen ägde rum online.

Hur: Se provningen här >>

Produkterna finns i Systembolagets beställningssortiment, så lägg gärna din beställning i god tid innan provningen. Provningen leds av vår egen dryckesexpert Mats Claësson som är en av Sveriges mest erfarna provningsledare.

En provning är normalt mellan 40-60 minuter lång.

Vi kommer att prova följande viner:

Locus Convergence Muscadet Sèvre & Maine

99,00 kr

131,00 kr


Locus Convergence Muscadet Sèvre & Maine bjuder på fruktig och frisk smak med en viss förnimbar sälta samt fina toner av citron, gula äpplen, kryddor, mineral och ett lätt stråk av mandel.

Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru

429,00 kr


Bauchet Cuvée Signature Premier Cru är en champagne som bjuder på frisk och elegant smak med behaglig mousse och lång angenäm eftersmak med toner av citrus, mineral, bröd, mandel och ett stråk av honung. Serveras med fördel till eleganta fisk och skaldjursrätter.