Vinprovning online: Sommarfräscha vitviner.

Välkommen på vinprovning online den 1 juni klockan 18.00. Vi provar en chenin blanc och en alvarinho - två riktigt fräscha sommarviner.

Vinprovning online alvarinho och chenin blanc

På sommaren suktar vi efter svala fruktiga, välgjorda och fräscha vita viner. De matchar även maten bättre, som blir lättare och ändrar inritning ju varmare det blir. Välkommen på denna onlineprovning där vi tillsammans provar två viner som nyligen lanserats på Systembolaget. En smaskig Chenin Blanc från Sydafrika och ett vin från Portugal som verkligen blivit kysst av havsvindarna. En Alvarinho som präglats av den granitrika jordmånen.

När: Onsdagen den 1 juni 18.00 - helt kostnadsfritt

Se den inspelade provningen här - när du vill.

Var: Provningen äger rum online.

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson samt kvällens gäst Carin Widoff. Den ena produkten finns i Systembolagets ordinarie sortiment, men det är bra att kolla på Systembolagets hemsida så de finns i lager på din butik. Det andra vinet finns i Systembolagets beställningssortiment och bör därför beställas i god tid innan provningen

Provningen äger rum 1 juni 18.00 och är helt kostnadsfri. En provning är normalt mellan 40-60 minuter lång.

Vi provar följande viner:

Aveleda Solos de Granito Alvarinho

169,00 kr


Aveleda Solos de Granito Alvarinho har en intensiv doft med inslag av mandarin, tropisk frukt, blöt sten och en angenäm fläkt av blommor och kanderad apelsin. Vinet är torrt och friskt med bra intensitet och fina toner av persika, mandarin, mineral och citron.

3 Generations of Peace Organic Chenin Blanc

91,00 kr

121,00 kr


3 Generations of Peace Organic Chenin Blanc har en fräsch och fruktig doft med inslag av päron, honungsmelon, solmogen citron och färska örter. Smaken är torr, fruktig och frisk med toner av päron, honungsmelon, persika, bivax, örter och citron.