Vinprovning online: Två sidor av sauvignon blanc.

Välkommen på digital vinprovning den 18/8. Vi provar två sauvignon blanc-viner med olika karaktär och stil. Ett från Napa Valley och ett från Pouilly Fumé.

 Domaine de Terres Blanches Pouilly Fumé och Robert Mondavi Napa Valley Fumé Blanc med skylt och vingård i bakgrund

Onsdagen den 18 augusti 2021, 18.00

Välkommen på digital vinprovning där vi provar två sauvignon blanc-viner med helt olika karaktär och stil. Provningen är kostnadsfri.

Missade du provningstillfället?Här kan du se provningen när du vill >>

Sauvignon blanc har sitt ursprung i östra delen av Frankrike och är en i naturen spontan korsbefruktningen mellan druvan savagnin och en okänd, utdöd druvsort. Druvan är den tredje mest odlade gröna druvsorten och om man lägger till de blåa druvorna hamnar den på en hedrande åttonde plats. 

Naturligtvis finns det viner från druvan i olika stilar och karaktärer och vi kommer att prova två olika sidor av sauvignon blanc.

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Vinerna finns i Systembolagets beställningssortiment, så beställ i god tid innan provningen. 

Anmäl dig till provningen >>

Provningen äger rum 18 augusti 2021 18.00 och är helt kostnadsfri. En provning är normalt mellan 40-60 minuter lång.

Vinerna vi kommer prova:

Robert Mondavi Winery Napa Valley Fumé Blanc

299,00 kr


Robert Mondavis Fumé Blanc från Napa Valley har en fruktig doft med inslag av citrus, ananas, tropisk frukt, krusbär samt väl integrerade rostade fat. Smaken är torr med stram syra och fin elegans. Karaktäristik av mogen frukt, mineral och fat. Långt elegant avslut.

Domaine de Terres Blanches Pouilly Fumé

261,00 kr


Ett fruktigt vin med bra djup i doften. Här hittar du inslag av nässlor, flintrök, krusbär, grön sparris, lätt blommiga toner och stendamm. Smaken är torr och frisk med ren och fräsch fruktighet med inslag av äpplen, krusbär, fläder, citron och mineralitet i den långa och komplexa eftersmaken.