Vinprovning online - vin och umami.

Under den här kostnadsfria vinprovningen 25/8 går vi igenom hur du finner de ljuva föreningarna mellan vin och maträtter som är rika på smaken umami. Läs mer och anmäl dig här.

Svamp i skål med Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut och Xavier Vignon Arcane XV le Diable

Onsdagen den 25 augusti 2021 18.00 - helt kostnadsfritt

Det finns en rad av goda råvaror och maträtter som är rika på den femte grundsmaken umami. Det kan dock vara lite klurigt att välja vin till umami då vinet lätt kan få en tråkig bismak. Under den här provningen går vi grundligt igenom hur du finner de ljuva föreningarna mellan vin och umami. 

Missade du provningstillfället? Här kan du se hela provningen när du vill >>

Förbered följande råvaror till provningen:

  • Cocktailtomater delade en gång, flingsalt, lufttorkad skinka. 

  • En liten löjromtoast med alla ingredienser separat ( löjrom, citronklyfta, crème fraiche, finhackad rödlök och smörstekt brödskiva) 

  • En extra citronklyfta och en bit vällagrad hårdost, exempelvis parmesan, comté eller Manchego 

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Vinerna finns i Systembolagets beställningssortiment, så det gäller att beställa i god tid innan provningen. 

Anmäl dig till provningen här >>

Provningen äger rum 25 augusti 18.00 och är helt kostnadsfri. En provning är normalt mellan 40-60 minuter lång

Vinerna vi kommer prova:

Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut

189,00 kr


Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut har en medelstor doft med inslag av päron, gröna äpplen, brioche och en fläkt av citron. Vinet har en fräsch och frisk smak med bra balans och inslag av gröna äpplen, citron, och kex.

Xavier Vignon Arcane XV le Diable

249,00 kr


Xavier Vignon Arcane XV le Diable har en nyanserad doft med inslag av blåbär, björnbär, peppar, andra kryddor, och ceder. Vinet är fylligt med en stadig tanninstruktur och i den komplexa smaken hittar du inslag mörka bär och frukter, kryddor, peppar, kryddnejlika och ceder.