Webinar och virtuell provning av Cava.

Cava är Spaniens svar på Champagne och mycket omtyckt i hela världen. Den 20 januari provar vi två olika sorter. Anmäl dig gratis till vår onlineprovning.

Två glas med Cava

Onsdagen den 20 januari kl 18.00 - helt kostnadsfritt

Missade du provningstillfället? Se provningen här >>

Cava är en beteckning för ett spanskt mousserande vin som tillverkas enligt den traditionella metoden och kan komma från ett antal godkända områden. Störst produktion finns i Penedès, och övriga områden är Rioja, Utiel-Requena, Ribera del Guadiana, och Cariñena. Normalt används spanska druvsorter, men också klassiska champagnedruvor som Chardonnay och Pinot Noir. Det är en ursprungsbeteckning under utveckling - en hel del nya förändringar på gång. 

Provningen kommer att ledas av folk o folks vinexpert Mats Claësson och vi kommer att prova Faustino Cava Brut Reserva samt Jaume Serra Rose Cava.

Faustino Cava finns i Systembolagets beställningssortiment så det gäller att beställa i god tid innan provningen. Jaume Serra Rose Cava finns i lager på 41 Systembolagsbutiker, gå gärna in på Systembolagets hemsida och titta om den finns i din butik.

Provningen äger rum 20 januari 18.00-18.40 och är helt kostnadsfri. När du anmäler dig får du ett e-mail med en länk som du klickar på vid provningen.

ANMÄL DIG HÄR >>

Cava som vi kommer att prova:

Faustino Cava Brut Reserva

119,00 kr


Faustino Cava Brut Reserva har frisk doft med karaktär av gröna äpplen, solmogna krusbär, mineraler och en lätt brödighet. Smaken är torr och ungdomlig med frisk syra med fruktiga inslag av äpple och grapefrukt samt rostat bröd. Fina bubblor och fräscht avslut.

Jaume Serra Rose Bouquet Cava Brut

90,00 kr


Jaume Serra Rose Bouquet Cava Brut har en trevlig doft med inslag av mogen citron, päron, gula äpplen och en ton av rostat bröd. Smaken är torr och frisk med behaglig mousse (kolsyra) och en trevlig smak av lime, citron, gula äpplen och en fläkt av rostat bröd och nötter.