Webinar och virtuell provning – Domaine Jones.

Vi provar två fantastiska viner från Domaine Jones. Provningen leds av ägaren Katie Jones. Välkommen den 17 februari 2021 kl 18.00. Anmäl dig här.

Två viner från Domaine Jones

Onsdagen den 17 februari 2021, kl 18.00 - helt kostnadsfritt

Missade du provningstillfället? Se provningen här >>

Katie Jones som är bördig från England har jobbat under många år som exportansvarig på ett kooperativ i södra Frankrike. År 2007 besökte hon en vacker vingård i en sluttning med svart skiffer nedanför slottet Quéribus med fantastisk utsikt över Maurydalen. Katie blev genast förälskad och köpte vingården med 70 åriga stockar 2008 och detta blev grunden till Domaine Jones.

Idag har egendomen som drivs av Katie och Jean Marc totalt 12 hektar som är fördelat på 20 små vingårdar med gamla stockar (40-100 år gamla). Vingårdarna är belägna i Maury, Paziols och runt byn Tuchan. Man odlar de blå druvorna Carignan, Grenache, Syrah och Lledoner Pelut som också kallas "den håriga Grenache". Till de vita vinerna använder man Grenache Gris, Grenache Blanc, Macabeu, Muscat och Carignan Gris. Man odlar ekologiskt och samtliga viner kommer att bli ekologiskt certifierade från årgång 2021.

Vineriet som ligger inom appellation Fitou i byn Tuchan är från början ett tåghall som byggdes 1905 och användes som nattförvaring för "Tuchan Express" som var ett ånglok som nådde den då imponerande hastigheten på 8 km i timmen. Anläggningen stängdes 1935 men har nu varsamt renoverats till att bli Domaine Jones vineri.

Provningen kommer att ledas av Katie Jones från Domaine Jones. Båda vinerna hittar man i beställningssortimentet så det gäller att beställa i god tid innan provningen.

Provningen äger rum 17 februari 18.00-18.40 och är helt kostnadsfri. När du anmäler dig får du ett email med en länk som du klickar på vid provningen.

ANMÄL DIG HÄR >>

Tips!

Om ni vill äta något gott till vinerna efter provningen rekommenderar vi att ni lagar till någon av nedanstående recept:

Gräddig jägargryta med lingon och skogschampinjoner

Högrevsgryta med rotsaker, syrad grädde och rosmarinstekt brysselkål

Vi provar följande viner:

Domaine Jones Grenache Noir Vielles Vignes

149,00 kr

179,00 kr


Doften i Domaine Jones Grenache Noir Vielles Vignes är stor och nyanserad med inslag av mogna jordgubbar, mörka mullbär, färska örter och en fläkt av kryddor. Smaken är mjuk och elegant med fin balans och smaklängd.