Detta festliga drinkrecept kombinerar den djupa, sötsyrliga smaken av granatäpple med frisk citron och den lätta, bubbliga känslan från mousserande vin. En god vodkadrink med glitter och guldskimrande glaskant, som passar perfekt till nyår.
4 cl Koskenkorva Vodka
2 cl färskpressad citronjuice
2 cl granatäppelsockerlag*
6 cl mousserande vin
¼ tesked ätbart guldglitter (t.ex. Gold Dust från Sweet Kitchen)
strösocker blandat med ätbart guldglitter samt citronklyfta till den sockrade glaskanten
Förbered martiniglaset genom att fukta glaskanten med en citronklyfta och sedan doppa kanten i en blandning av strösocker och guldglitter.
Skaka alla ingredienser utom det mousserande vinet tillsammans med is i en cocktailshaker.
Sila upp i glaset.
Fyll upp med mousserande vin och servera direkt.
2 dl strösocker
2 dl vatten
1 dl frysta granatäppelkärnor
Låt samtliga ingredienser sjuda tillsammans tills sockret har lösts upp.
Låt svalna och sila bort granatäpplekärnorna.
Använd i drink och häll upp det som blir kvar i slutet kärl och ställ i kylen.
French Martini är en elegant drink med fruktiga inslag av hallon och ananas. En utsökt och inte minst vacker drink att bjuda på innan middagen.
Läs merWinter Apple Sour är en julig sourdrink där syrliga toner från citron samsas med smak av söta äpplen och kryddig kanel. En elegant vinterdrink!
Läs merEn elegant ock kyld kaffedrink som får en fin smak av kaffelikör och en sockerlag gjord på rörsocker.
Läs merHedda Bruce bjuder på ett Bloody Mary-recept och tipsar om en hemlagad kryddmix som gör det enkelt att blanda din cocktail när det vankas brunch.
Läs merKoskenkorva har en lång historia som började på 1930-talet och har sedan dess nått stora framgångar med sitt breda sortiment.
Läs mer