Prissänkt

logo
La Salle Muscat  Viognier Chenin Blanc

La Salle Muscat Viognier Chenin Blanc


57,00 kr

77,00 kr

Systembolaget nr:

255401

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

La Salle Muscat  Viognier Chenin Blanc har en rik doft av honung, tropisk frukt, päron och blommor. Smaken är söt men balanserad med inslag av citrus, fläder och tropisk frukt.

Produktion

Man använder två olika sorters Muscat-druvor, Muscat Canelli och Muscat Alexandria, där båda tas från vingårdar runt om i Kalifornien. Även Viogner och Chenin Blanc kommer från olika delar av Kalifornien. Druvorna krossas och jäser i kylkontrollerade rostfria tankar och lagras sedan under temperaturkontroll tills det är dags att buteljera.

Passar till

Serveras vid cirka 8°C till desserter, gärna av frukt eller bär. Utmärkt till vaniljglass och jordgubbar.

Desserter

Kul att veta

Denna trevligt söta Muscat från Kalifornien är härligt användbar till färska bär och frukter, samt till allehanda desserter. La Salle är ett ypperligt bevis på Kaliforniens fantastiska förmåga att producera välsmakande och druvtypiska viner med hög kvalitet och en prislapp som passar alla tillfällen. La Salle introducerades för första gången till den amerikanska allmänheten i början av 1960-talet och är idag en klassiker både i USA och internationellt. Även i Sverige har La Salle varit en trogen trotjänare genom åren. Vinet lanserades på Systembolaget redan den 1 september 1955. Druvorna kommer från utvalda vingårdar i Kalifornien där de lapat sol och blivit smakrika och koncentrerade.

Produkttyp

Dessertvin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

9,5 %

Systembolaget nr

255401

Volym

0,75 l

Varumärke

Altia Sweet Wines

Sockerhalt

47 g/liter

Lagring

Vinner inte på lagring.