Glöet Gold Sparkling Glögg

Glöet Gold Sparkling Glögg

Spanien


105,00 kr

Systembolaget nr:

5841301

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Glöet Gold är en kombination av glöggens varma kryddor i kombination med det mousserande vinets svalkande bubblor. Saffran, vanilj och pomerans som toppnoter. Vänd flaskan upp och ned och i drycken skapas en virvelstorm av guldflingor.

Produktion

Glöet Gold Sparkling & Spices tillverkas av ett fräscht och fruktigt mousserande vin från Spanien som smaksätts med kryddor och frukter. Innan buteljering tillsätts gyllene flingor av purpurin (givetvis ätbara) som skapar den glittrande effekten.

Passar till

Serveras väl kylt i vanligt vinglas eller glas för mousserande vin. Vänd gärna flaskan försiktigt innan du öppnar så att de gyllene flingorna följer med och skapar den festliga gnistrande effekten.

Label: OstDesserter

Kul att veta

Glöet är ett festligare alternativ till glögg med mindre socker. Glöet är gjort på ett mousserande vin som är smaksatt med glöggkryddor. Glöet var först ut i världen med att erbjuda en färdigblandad dryck som består av glöggkryddor och mousserande vin. I Sverige har trenden att själv blanda glögg och bubbel fått namnet "Glubbel" i folkmun. Glöet serveras väl kylt i champagneglas och kan dekoreras med pomeransskal eller en skiva färsk lime eller apelsin.

Produkttyp

Glögg

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

8 %

Systembolaget nr

5841301

Volym

0,75 l

Varumärke

Glöet

Förslutning

Agglomeratkork

Sockerhalt

13 g/liter

Lagring

Vinner inte på lagring.


Glöet 75

Glöet 75.


Glubbel är festligt och gott att bjuda på som det är, men går faktiskt att använda till så mycket mer när vi pratar om drinkar. Ett bevis är denna Glöet 75 - komponerad av duon bakom populära Instagram-kontot Cocktail Detour.

Läs mer »