Glöet Orange Sparkling & Spices

Glöet Orange Sparkling & Spices

Spanien


104,00 kr

Systembolaget nr:

5399801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Glöet Orange Sparkling & Spices har en nyanserad fruktig och kryddig doft med citrus, kardemumma  julkryddor och en lätt blommig ton. Smaken är fint kryddig och fruktig som tillsammans med bubblorna väcker smaklökarna på ett trevligt sätt.

Produktion

Glöet Orange Sparkling & Spices är ett orangevin från Spanien som smaksätts med färsk apelsin, kardemumma och klassiska julkryddor som kanel, ingefära, vanilj och kryddnejlika samt även citron, Litchi och fläder.Orangevin är vitt vin som tillverkas på samma sätt som rött, dvs. att druvskalen får ligga med när vinet jäser. Vanligtvis när man producerar vitt vin avlägsnas skalen från druvorna, så att det vita vinet inte ska ta färg och smak av skalen. Ofta används också termen ”skalkontaktvin”. Druvskalen ger orangevinet en fyllig smak som påminner lite om torr cider, samt dess karakteristiska färg. Färgskalan för orangeviner är omfattande. Spektrumet sträcker sig från blekt ljusgult till djup orange och till och med nyanser av guld eller kåda.

Passar till

Glöet Orange serveras som en drink, med fördel i ett lågt glas, med is, en skiva apelsin eller lime och en kvist rosmarin om man så önskar.

Kul att veta

Glöet som under några år nu har charmat svenska konsumenter med röd och vit mousserande glögg, har fått ett nytt spännande tillskott i familjen. Lagom till julen 2021 kommer Glöet Orange mousserande glögg. “Såsom alltid, skakar vi om traditionella tankebanor. Vi tar ett modigt steg in i orangevinernas värld, och har skapat en helt egen julig variant av denna trend.berättar en av Glöets grundare Anette Raunio"

Produkttyp

Glögg

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

11 %

Systembolaget nr

5399801

Volym

0,75 l

Varumärke

Glöet

Förslutning

Agglomeratkork

Sockerhalt

50 g/liter