En mogen och balanserad champagne med delikata toner av röda äpplen, citrus, mineral, brioch och nötter. En torr, frisk och fruktigt champagne med ett långt och balanserat avslut.
Produktion
Man följer den klassiska metoden för champagne, med en försiktig pressning av druvorna som ger en klar must som sedan jäses i temperaturkontrollerade ståltankar mellan 16 ° C - 18 ° C.
Passar till
Även om champagne ofta ses som en aperitif, och den här champagnen såklart också passar utsökt som sådan, vill vi verkligen rekommendera den också till mat. Detta just för sin smakrikedoms skull. Servera den till lätthalstrad fisk, gärna röding eller lax, eller till halstrad hummer eller havskräfta, eller till mildare rätter av kyckling och till hårdostar. Låt tillbehör bygga på syra och sälta, då bevaras vinet fräschör bäst. Serveras vid cirka 8 grader, gärna i ett glas med lite större kupa så att alla aromer tillåts blomma ut.
Kul att veta
Bouzy med sina 217 hektar är en av de mest kända byarna i Champagne. André Clouet består av 9ha.