Intensiva aromer av citrusfrukter, gröna äpplen och en subtil touch av rostat bröd. Smaken är frisk, sprudlande och balanserad med inslag av mogna frukter och mineraler, samt en lång och behaglig eftersmak.
Produktion
Jaume Serra Magnum Cava Brut Nature Reserva produceras av vinhuset Jaume Serra, som har över 100 års erfarenhet av vinproduktion. Druvorna är Chardonnay , Macabeo , Xarel-lo , Parellada. Cavan tillverkas enligt den traditionella metoden, vilket innebär att den andra jäsningen sker i flaska och mognar i minst 18 månader på jästfällningen. Denna metod tar längre tid än andra produktionsmetoder, men resultatet är en cava med en unik smak och karaktär.
Passar till
Servera Jaume Serra Magnum Cava Brut Nature Reserva 2016 vid en temperatur på 6-8°C och den passar perfekt till skaldjur, fiskrätter, lättare sallader och som aperitif. Den är också idealisk till risotto och ugnsbakade grönsaker som ratatouille.
Kul att veta
Bodegas Jaume Serra ligger vackert högst upp på en kulle med utsikt ner mot Medelhavet. Den är belägen i Vilanova I La Geltru som ligger i Katalonien inte så långt från Barcelona. Vinföretaget grundades 1934 av Don Jaume Serra Güel men låg då i orten Alella. 1984 tog beslut att flytta företaget till nuvarande ort och 1986 stod det nya vineriet klart och vingårdarna nyplanterade. Vineriet är idag omgivet av 125 hektar vinodlingar och man odlar Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo och Chardonnay. De vinvarumärken som produceras på egendomen är Jaume Serra och Viña del Mar och ursprungsbeteckningarna är D.O Penedés och Catalunya. Egendomen producerar även en betydande mängd Cava och deras källare har kapacitet på 60 miljoner flaskor