EkologiskMindre socker
Pierre Olivier Cuvée Rosé Prestige Brut

Pierre Olivier Cuvée Rosé Prestige Brut


79,00 kr

Systembolaget nr:

7608601

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften i Pierre Olivier Cuvée Rosé Prestige Brut är medelstor och fruktig med inslag av persika, nektarin och röda bär. Smaken är frisk med toner av persika, röda bär och en fläkt av örter.

Produktion

Pierre Olivier Rosé Prestige tillverkas i Frankrike av utvalda ekologiskt odlade blå druvor. Vinet får sin vackra blekrosa färg genom en korttidsmacerering med druvans skal. Efter en noggrann kontrollerad jäsning görs en varsam cuvée (blandning) för att sedan genomföra en andra jäsning i en sluten trycktank. Den långsamma andra jäsningen bildar vinets behagliga kolsyra och ytterligare drygt en procent i alkohol. Denna tillverkningsmetod som Pierre Olivier behärskar mästerligt kallas Charmatmetoden och används bland annat i de så populära Proseccovinerna.

Passar till

Ett vin som passar utmärkt som aperitif, buffémat eller till rätter med skaldjur eller fågel, exempelvis en fräsch caesarsallad med kyckling och även ugnsbakad lax med sommarprimörer.

FiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Pierre Olivier Rosé Prestige är ett härligt friskt mousserande vin från Frankrike. Druvorna är noggrant utvalda och odlas ekologiskt. Pierre Olivier produceras av familjeföretaget Grand Chais de France, ett ungt vinföretag som grundades 1979 som numera äger 3300 hektar runtom i hela Frankrike och är specialiserade på franska viner. Denna cuvée har tagits fram för den svenska marknaden i samarbete med en professionell provsmakningspanel. Målet var att skapa ett vin med en fin fräschör och bra balans i en bärig stil och lång fruktig, frisk eftersmak.


83 poäng (+)

Ett runt, rikt och bussigt mousserande rosévin med öppen frukt, begynnande mognad och inslag av äpple, körsbär, blommor och mineraler.

- Dina Viner, december 2022

Produkttyp

Mousserande vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

11 %

Systembolaget nr

7608601

Volym

750 ml

Varumärke

Grand Chais de France

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - France - France

Sockerhalt

10 g/liter

Lagring

Vinner inte på lagring.