Elegant, välbalanserad doft av nötter, torkad frukt och mineral med inslag av citrus, persika, aprikos och gult äpple. Torr, mycket frisk och elegant smak med balanserad syra och inslag av rostat bröd, mineral, gula äpplen, nougat och grapefrukt.
Produktion
Mezzacorona lade stort fokus på noggrann selektering av druvorna i samband med skörden som i det här fallet skedde vid en något högre mognad än för deras övriga mousserande viner. Efter skörden pressades druvorna varsamt och fick sedan jäsa på temperaturkontrollerade, rostfria ståltankar. Basvinet genomgick en malolaktisk jäsning med syfte att runda av syran och ge viss krämighet till paletten. Den andra jäsningen genomfördes enligt traditionell metod på flaska, sk Metodo Classico. Vinet lagrades i 60 månader på sin jästfällning och i samband med degorgering tillsattes ingen dosage, där av benämningen Brut Nature.
Passar till
Passar utmärkt som aperitif eller till fisk och skaldjur.
Kul att veta
Vid Dolomiternas fot, där vindar sveper över terrasser och dalar är klimatet optimalt för att producera mousserande vin av högsta kvalitet – metodo classico Trento DOC.