Nyhet

logo
Mindre socker
Rotari Brut Nature

Rotari Brut Nature


199,00 kr

Systembolaget nr:

9206001

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Elegant, välbalanserad doft av nötter, torkad frukt och mineral med inslag av citrus, persika, aprikos och gult äpple. Torr, mycket frisk och elegant smak med balanserad syra och inslag av rostat bröd, mineral, gula äpplen, nougat och grapefrukt.

Produktion

Mezzacorona lade stort fokus på noggrann selektering av druvorna i samband med skörden som i det här fallet skedde vid en något högre mognad än för deras övriga mousserande viner. Efter skörden pressades druvorna varsamt och fick sedan jäsa på temperaturkontrollerade, rostfria ståltankar. Basvinet genomgick en malolaktisk jäsning med syfte att runda av syran och ge viss krämighet till paletten. Den andra jäsningen genomfördes enligt traditionell metod på flaska, sk Metodo Classico. Vinet lagrades i 60 månader på sin jästfällning och i samband med degorgering tillsattes ingen dosage, där av benämningen Brut Nature.

Passar till

Passar utmärkt som aperitif eller till fisk och skaldjur.

Label: SkaldjurFisk

Kul att veta

Vid Dolomiternas fot, där vindar sveper över terrasser och dalar är klimatet optimalt för att producera mousserande vin av högsta kvalitet – metodo classico Trento DOC.

Produkttyp

Mousserande vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

9206001

Volym

0,75 l

Varumärke

Nosio Spa

Förslutning

Naturkork

Region

Italy - Trentino-Alto Adige - Trentino

Druva

Chardonnay

Lagring

Vinet har lagrats 60 månader på jästfällning i flaska innan degorgering.