Mezzacorona

Den mest betydande vinproducenten i de italienska Alperna.

Mezzacorona vingård

Mezzacorona grundades 1904 i Trentino och är en sammanslutning av kvalitetsmedvetna vinodlare och vinfamiljer som tillsammans förfogar över 2 800 hektar av de bästa vinmarkerna vid foten av de italienska Alperna. Ett team av oenologer och agronomer arbetar dagligen tätt samman med de olika odlarna genom hela processen från blommande vinranka till buteljerat vin.

Kända för det mousserande vinet Rotari

Mezzacorona är områdets mest betydande producent och dominerar produktionen av vita viner på druvorna pinot grigio, chardonnay och gewurztraminer, samt röda viner av lokala druvorna lagrein och teroldego rotaliano. Mest kända är man dock för mousserande viner under namnet Rotari, på pinot noir och chardonnay enligt Champagnemetoden med en andra jäsning på flaska (Metodo Classico). Rotaris mousserande finns som Rotari Rosé och Rotari Brut Riserva, både i vanlig flaska och som Magnum för festligare tillfällen.

Fat hos Mezzacorona

Mezzacorona har ett brett sortiment av viner på såväl lokala som internationella druvor och man äger vinodlingar i flera andra italienska vindistrikt, bland annat på Sicilien från egendomen Feudo Arancio som bland annat står bakom Mileo Bianco Organic. Mezzacorona är pionjärer när det gäller långsiktig hållbarhet. Vingårdarna sköts med minsta möjliga miljöpåverkan och kemikalier och konstgödning har ersatts av organisk gödning och biologiska metoder för att hindra skadeangrepp. Det hela har resulterat i en hållbarhetscertifiering via SQNPI.

Besök Mezzacoronas hemsida