Prissänkt

logo
EkologiskMindre socker
Domaine Francois Chapuis Bourgogne Pinot Noir

Årgång:

2020

Domaine Francois Chapuis Bourgogne Pinot Noir

Frankrike


219,00 kr

249,00 kr

Systembolaget nr:

5957701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Domaine Francois Chapuis Bourgogne Pinot Noir har en nyanserad doft med inslag av mörka körsbär, svarta mullbär, apelsin och skogshallon samt en kryddig fläkt av ceder, kryddnejlika och kanel. Vinet har en fräsch syra och en balanserad smak med toner av röda körsbär, ceder, hallon, mörka bär, apelsin och kanel.

Produktion

Den handskördade pinot noir druvorna kommer från en vingård i Mancey "Les Cras" där Domaine Francois Chapuis äger 3 hektar. Efter den varsamma vinifieringen lagras vinet i ekfat (cirka 25%) och tankar under ett år.

Passar till

Är ett utmärkt sällskapsvin och passar som en smäck till lite lättare anrättningar på fågel ellel ljust kött. Kan även serveras lite svalare till en kraftig fiskrätt.

FiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

BVV (Bourgogne de Vigne en Verre) är en sammanslutning av 35 fristående egendomar i Bourgogne som tillsammans har 300 hektar i 90 olika Bourgogne appellationer. De sköter marknadsföring och försäljning så att egendomarna helt kan fokusera på vinodling och vintillverkning. BVV - Domaine Francois Chapuis är ett familjeföretag där sonen Francois har haft huvudansvaret sedan 1997. Dock är föräldrarna Jean och Josette fortfarande djupt involverade i verksamheten. Egendomen som har 13 hektar vingårdar ligger i kommunen Mancey, inom regionen Mâconnais. Familjen har under lång tid arbetat på ett hållbart sätt och vinerna är ekologiskt klassificerade.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

5957701

Volym

0,75 l

Varumärke

BVV

Förslutning

Naturkork

Region

France - Bourgogne - Mâconnais

Sockerhalt

3 g/liter

Druva

Pinot Noir

Lagring

Utmärkt god att dricka idag, men kan även sparas ett par år om man så önskar.