Mindre socker
Château Paradis Blanc

Årgång:

2021

Château Paradis Blanc

Frankrike


99,00 kr

Systembolaget nr:

7883201

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Château Paradis Blanc har en harmonisk doft med fina toner av söt stenfrukt, citrus, örter och en fläkt av blommor och mango. Smaken är torr, frisk, fräsch och balanserad med inslag av tropiska frukter, stenfrukt, örter och en lätt blommighet.

Produktion

Grenache Blanc och Sauvignon Blanc kommer från stockar som är 50 år gamla medan Vermentinodruvorna kommer från en yngre vingård. Druvorna handskördas under de kalla morgontimmarna och jäser i rostfria ståltankar.

Passar till

Till lätta och medelkraftiga fiskrätter, sallader och pasta. varför inte smörstekt torskrygg, med vitvinssås och citronbakad grönkål. Eller varför inte gå vegetariskt med falafel med citrondoftande auberginekräm, couscous och myntasallad.

FiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Château Paradis är en vacker egendomen som ligger i den norra delen av Coteaux d’Aix-en-Provence. I området har det odlats vin under lång tid, både av fenicierna 600 före Kristus och sedan av Romarna. Egendomen drivs och ägs idag av Xavier and Odile Thieblin. Man innehar 80 hektar vinodlingar och exporterar sina viner till ett 20-tal länder. Produktionen är fördelad på 60% rosé, 30% röda viner och 10% vita.Chateau Paradis har nyligen uppnått det tredje och högsta steget i hållbarhetscertifieringen Haute Valeur Environnementale, HVE som skapades av franska jordbruksministeriet 2011. Certifiering är baserad på hur egendomen arbete påverkar det biologiska mångfalden, samt principer vad det gäller användandet av bekämpningsmedel, gödsel och vatten.Certifieringen är ett erkännande till Ch.Paradis och deras ansträngningar för att skapa ett hållbart jordbruk och främja biologisk mångfald.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

7883201

Volym

750 ml

Varumärke

Chateau Paradis

Förslutning

Agglomeratkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - France - France

Sockerhalt

3,9 g/liter

Druva

Sauvignon Blanc, Grenache Blanc, Vermentino

Lagring

Utmärkt god att avnjuta idag, men kan även lagras 1-2 år.