Tortellini alla panna.
I den nya kokboken Mangia med italiensk mat bjuder Oliver Ingrosso på denna underbara och enkla pastarätt som består av tortellini i en gräddig ostsås.
Läs mer »Här samlas alla våra pastarecept med tillhörande vintips. Oavsett om du söker en klassisk carbonara eller bolognese - eller vill testa något nytt som vodkapasta!
I den nya kokboken Mangia med italiensk mat bjuder Oliver Ingrosso på denna underbara och enkla pastarätt som består av tortellini i en gräddig ostsås.
Läs mer »Vackert rosa pasta – utan att du behöver stå och knåda pastadeg. Hemligheten ligger i såsen. Här delar vi med oss av ett recept på en omtalade "Pink Pasta" som tagit TikTok med storm.
Läs mer »Har du hittat karljohanssvamp på skogsturen? Grattis! Då tipsar vi om detta enkla men goda recept på pasta med karljohanssvamp, vitt vin och parmesan.
Läs mer »När du vill äta gott och lättlagat, då är en räkpasta alltid svaret på dina frågor. Med få ingredienser och lite tid får du ut maximalt med smak. Servera ett frasigt vitlöksbröd till och en god lunch eller enklare middag står redo på bara ett litet kick.
Läs mer »En fantastiskt god pasta med den smakrika bredbara fläskkorven nduja. Receptet kommer från Rebecca Hübbes bok Dejlig - att samlas kring mat från morgon till kväll.
Läs mer »Sunday gravy är en italiensk rätt som serveras på söndagskvällen i italiensk-amerikanska hem eller i Italien som Sugo della Domenica, och består av en djup tomatsås som fått koka i flera timmar med olika typer av kött i ett och samma långkok.
Läs mer »En snabblagad pasta med räkor och smak av citron och vitlök. Passar lika bra som lyxig vardagsmat som till helgen. Varför inte servera med ett glas bubbel?
Läs mer »Paret Nordin delar här med sig av ett av sina mest klassiska pastarecept – spaghetti alla carbonara, så som den gjordes av tant Gina på en osteria i Rom på 80-talet.
Läs mer »Bobotie är Sydafrikas nationalrätt som görs med nötfärs. Förälska dig i kocken Louise Mérus lammköttbullar med tillbehör och njut tillsammans med ett gott, rött vin.
Läs mer »Supersnabb, god och elegant lasagne tillsammans med stekt och skivad kyckling med smak av vitlök, citron och örter. Receptet är skapat av Markiz Tainton.
Läs mer »En snabb pastarätt som ändå känns väldigt lyxig och är mycket god. Servera med en klassisk vit Bordeaux.
Läs mer »Middag på 30 minuter! Här har Linnéa skapat en jättegod laxpasta med en krämig sås. Passar utmärkt tillsammans med ett glas kylt rosévin.
Läs mer »En snabb och enkel pastarätt full av härliga smaker från salt pancetta, vitlök och parmesan. Matchas perfekt till det italienska vinet Il Capolavoro.
Läs mer »Här har vi ett recept med fokus på att minska matsvinnet hemma. I denna pastasallad kan du nämligen byta ut det mesta mot saker du har hemma - gott blir det garanterat ändå!
Läs mer »En vegetarisk lasagne behöver absolut inte vara tråkig! Här är en otroligt smakrik variant med taleggio och svamp bland annat.
Läs mer »Ibland ska man inte krångla till det. Och då kan man laga pasta med lammfärs och getost. Lätt som en plätt men med så mycket smak!
Läs mer »Krämig kycklinggratäng med soltorkade tomater, senap och massa härlig smakrik ost. En favorit som passar fin både till vardag och fest.
Läs mer »En lättlagad pasta där jag tillagat pastasåsen av färska tomater, direkt i ugnen. Kanske skräms du av att det är 5 hela vitlökar i receptet? Men ingen fara, när vitlöken bakas hel i ugnen bli smaken mild och nästan söt. Inte alls skarp.
Läs mer »En pasta som du enkelt slänger ihop på 30 minuter men som smakar helt otroligt av citron, kronärtskocka, vitlök och burrata. En garanterad succé!
Läs mer »Krispig sparris, färsk lök, lite vitlök och persilja, samt de snälla laktristonerna från dragon syr ihop allt till en pasta som passar perfekt till ett glas ”cat zib” i vårsolen!
Läs mer »Linnéa bjuder på lyxig snabbmat - tryffelpasta med strimlad biff, parmesan, spenat och såklart svart tryffel.
Läs mer »Att gratinera sin pasta är ett snabbt sätt att få vardagsrätten lite roligare. Se till att inte snåla med mozzarellan. Det är också viktigt att ugnen är riktigt varm när du stoppar in formen. Då smälter osten ordentligt och gratängen får en härlig färg.
Läs mer »Ett umamirik vegetarisk köttfärsås som baseras på svamp och valnötter från kokboken "Köttfärssås" i Jason Diakité, Harald Wachtmeister & Joel Åhlin.
Läs mer »Den kryddiga färsen från färsk salsicciakorv är utmärkt att göra köttfärssås på. Här ett recept från den härliga kokboken "Köttfärsås".
Läs mer »Bli inspirerad av Lady och Lufsen och laga denna otroliga pastan med köttbullar i tomatsås på Alla hjärtans dag.
Läs mer »Linnéa bjuder på en härligt krämig pasta med tärnad aubergine, karamelliserad lök och entrecôte som passar riktigt bra till ett mulligt rött vin.
Läs mer »Här får du Sofia Woods bästa recept på linguine vongole som lätt gör att man drömmer sig bort till semester och salta bad. Ett riktigt drömmigt pastarecept!
Läs mer »Sofia Wood delar med sig av sitt bästa recept på rödvinspasta som innehåller en hel flaska rödvin. Det gör såsen förförisk, mustig och nästan köttig i tonen.
Läs mer »Sofia Wood delar med sig av ett av hennes mest populära recept - vodkapasta. Vodkapasta är både enkelt att tillaga och lämnar tallrikarna renskrapade.
Läs mer »Rigatoni all’amatriciana är en fantastiskt god pastarätt med väldigt få ingredienser som går snabbt att göra. Recept på Amatriciana med dryckestips hittar du här.
Läs mer »Luciano Monosilio kallar sig för kungen av carbonara och det här är hans krämiga recept med många äggulor. Recept med vintips hittar du här.
Läs mer »En lättlagad pasta med citron, zucchini, basilika och vitlök som är både enkel att slänga ihop och går hem hos de allra flesta. Servera med ett glas chardonnay.
Läs mer »Ett krämigt och gott recept på svamppasta från kokboken "Laga Svamp" av Martin Nordin.
Läs mer »En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga.
Läs mer »Krämig tagliatelle med en sås gjord på syrad grädde, Västerbottensost och dragon. Hyvla färsk tryffel över pastan innan servering.
Läs mer »Lasagne är alltid ett säkert kort när man vill att hela familjen ska äta. Laga Linnéas vegetariska lasagne och servera med en liten grönsallad.
Läs mer »Det är inte mycket som slår en riktigt god Bolognese och här får du ett recept med mycket vitlök och chili som ger lite extra sting till pastarätten.
Läs mer »Spaghetti Carbonara är en riktig klassiker som man aldrig tröttnar på och här delar Katarina med sig av sitt bästa recept på den populära rätten.
Läs mer »Prova Linnéas variant på italienska Pasta Alfredo med kyckling, som får en härlig sötma från lök och fyllighet från soltorkade tomater.
Läs mer »Kycklingen får massor av smak tack vare balsamvinägern. Servera med färsk ravioli med tryffel och ett glas rött vin med smakinslag av örter och lakrits.
Läs mer »Linnéa har gjort en variant på den italienska pastan Amatriciana med sidfläsk, vitlök och pecorinoost. En lättlagad pasta med mycket smak.
Läs mer »Spänstig och lite småkaxig sparris. Mjuka, otroligt vackra och peppriga blad av ramslök och den mildaste av färsk lök. Serveras med krämig burrata och pasta.
Läs mer »Det italienska köket kännetecknas av enkel och vällagad mat där linser är vanligt. Här är recept på Pasta Lenticchie - smakrik pasta med gröna linser.
Läs mer »Linnéa avslöjar sina bästa knep för en lyckad lasagne och bjuder på ett recept smaksatt med lite spiskummin och chili som ger rätten lite hetta.
Läs mer »Receptet är hämtat ur boken "Sicilia - The cooking of Casa Planeta" och lär dig att göra fantastisk hemmagjord pasta på äkta italienskt vis. Till pastan serveras en rosa pesto.
Läs mer »Linnéas smarriga pasta med tonfisk där hon använder pastavattnet istället för grädde för att få en krämig pastasås.
Läs mer »Färska grönsaker och béchamelsås istället för tomatsås och köttfärs i denna fräscha, vegetariska variant av den klassiska italienska lasagnen.
Läs mer »Vinproducenten Planeta har även en egen kokbok fylld av sicilianska specialiteter. Här får du recept på den traditionella rätten Trippa finta!
Läs mer »Viggo bjuder på sitt enklaste pastarecept, en härlig spaghetti carbonara med mycket smak och en twist.
Läs mer »Idag bjuder Linnéa på en krämig, lyxig, smakrik och otroligt god sparrispasta.
Läs mer »Recept på krämig kycklingpasta med parmesan och ugnsbakade tomater. Perfekt både för fest och vardag.
Läs mer »Prova Linnéas krämiga lasagne med ett smarrigt alternativ till bechamelsås.
Läs mer »Linnéas älgfärscannelloni med ugnsrostade tomater förenar härliga smaker från Sverige och Italien.
Läs mer »Linnéa har inför Alla hjärtans dag komponerat ihop en riktigt god öppen lasagne som går fort att laga. Så att man får mer tid för varandra.
Läs mer »Linnéas recept på en underbar pasta med tryffel och ryggbiff. Avnjut med ett glas Ruffino Riserva Ducale för en fulländad smakupplevelse.
Läs mer »Pasta al Forno är lite som en förenklad variant av lasagne. En fyllig italiensk pastagratäng med både mozzarella och parmesan.
Läs mer »Prova Linnéas utsökt goda skaldjurspasta. En mustig pastasås med tomat, vitlök, kräftor och musslor.
Läs mer »Under hela vintern har jag varit lite smått besatt av palsternacka! Det är så otroligt gott. I allt från mos, till pyttipanna eller som här, i en härlig pastarätt.
Läs mer »Med ett riktigt bra pastarecept i rockärmen kan du enkelt trolla fram en lyxmåltid på mindre än 20 minuter. Perfekt om man får middagsgäster man inte riktigt räknat med eller när orken är på noll men man ändå vill äta gott.
Läs mer »Makalöst god skaldjurspasta med blåmusslor och räkor. Servera i skålar och toppa med finhackad persilja och riven parmesan.
Läs mer »Linnéas utsökta pasta med kyckling bara måste provas nu i höstdunklet. En riktigt krämig pasta med kyckling och riven parmesan kan lysa upp den mörkaste dagen.
Läs mer »Krämig pasta med sås gjord på strimlat viltkött, grädde, vin och en massa andra godsaker. Snabbt, enkelt och makalöst gott! Servera med ett glas Ripasso.
Läs mer »Kräftstjärtar och vongolemusslor gör den här pastan sagolik. Lägg lite tid på att steka lök och vitlök riktigt mjuka så de blir löjligt söta och goda.
Läs mer »