Pasta

Här samlas alla våra pastarecept med tillhörande vintips. Oavsett om du söker en klassisk carbonara eller bolognese - eller vill testa något nytt som vodkapasta!

Sunday Gravy med pasta

Sunday Gravy.


Sunday gravy är en italiensk rätt som serveras på söndagskvällen i italiensk-amerikanska hem eller i Italien som Sugo della Domenica, och består av en djup tomatsås som fått koka i flera timmar med olika typer av kött i ett och samma långkok.

Läs mer »
Orecchiette med broccoli och kikärtor

Orecchiette med broccoli och kikärtor.


En lättlagad pasta där jag tillagat pastasåsen av färska tomater, direkt i ugnen. Kanske skräms du av att det är 5 hela vitlökar i receptet? Men ingen fara,  när vitlöken bakas hel i ugnen bli smaken mild och nästan söt. Inte alls skarp.

Läs mer »
Sparrispasta

Vårig sparrispasta.


Krispig sparris, färsk lök, lite vitlök och persilja, samt de snälla laktristonerna från dragon syr ihop allt till en pasta som passar perfekt till ett glas ”cat zib” i vårsolen!

Läs mer »
Gratinerad penne pasta

Gratinerad penne pasta.


Att gratinera sin pasta är ett snabbt sätt att få vardagsrätten lite roligare. Se till att inte snåla med mozzarellan. Det är också viktigt att ugnen är riktigt varm när du stoppar in formen. Då smälter osten ordentligt och gratängen får en härlig färg.

Läs mer »
Rödvinspasta med

Rödvinspasta.


Sofia Wood delar med sig av sitt bästa recept på rödvinspasta som innehåller en hel flaska rödvin. Det gör såsen förförisk, mustig och nästan köttig i tonen.

Läs mer »
Vodkapasta

Vodkapasta.


Sofia Wood delar med sig av ett av hennes mest populära recept - vodkapasta. Vodkapasta är både enkelt att tillaga och lämnar tallrikarna renskrapade. 

Läs mer »
Trippa finta

Trippa finta.


Vinproducenten Planeta har även en egen kokbok fylld av sicilianska specialiteter. Här får du recept på den traditionella rätten Trippa finta!

Läs mer »