Nyhet

logo
Kung Fu Girl Riesling, 3 liter

Årgång:

2022

Kung Fu Girl Riesling, 3 liter


789,00 kr

Systembolaget nr:

5198808

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Vinet har en medelstor doft med inslag av persika, canataloupemelon, aprikos och citrusblom. Smaken är nästan torr och frisk med bra balans och inslag av persika, canataloupemelon samt en touch av citruszest. Vinet har en utmärkt fruktighet och en bra smaklängd.

Produktion

Vingården ligger nära floden Columbia i staten Washingtons nyaste AVA Ancient Lakes. Jordmånen är vulkanisk jord med inslag av grus och kalk. Efter skörd pressas klasarna och jäsningen genomförs i rostfria ståltankar med hjälp av odlad jäst samt den naturliga jästen. Vinet lagras med jästfällningen under 6 månader.

Passar till

Utmärkt till lätta och medelkraftiga fisk och skaldjursrätter. Rätterna får gärna ha asiatiska inslag och det gör inget om det finns lite kryddhetta i anrättningen.

Label: SkaldjurFiskKryddstark matVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Charles Smith är en färgstark vinpersonlighet som vid flera tillfällen blivit " Årets Vinmakare" i amerikansk media. Han är självlärd i den ädla konsten att tillverka vin och har ett brokigt förflutet som bland annat vinbutiksägare och manager för en rad danska rockband. Efter ett besök 1999 i det vackra vinområdet Walla Walla i Washington blev han tagen och 2001 lanserade han sitt första vin. I Juli 2015 öppnade hans nya vineri vid den gamla Boeingsfabrikens flygfält söder om Seattle.För några år sedan såldes fem av Charles Smiths mest kända varumärken där Kung Fu Girl Riesling ingår till Constellation Brands.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

5198808

Volym

3 l

Varumärke

Constellation

Förslutning

Syntetkork

Region

USA - Washington State - Washington State

Sockerhalt

12 g/liter

Druva

Riesling