Lyxig pasta med tryffel och ryggbiff. | folk o folk

Lyxig pasta med tryffel och ryggbiff.

Bild på pasta med tryffel och ryggbiff

Pasta med tryffelsås och ryggbiff (4 pers):

Ca 500 g ryggbiff
1 msk smör
1 gul lök
1 dl grönsaksbuljong
1 dl vitt vin
2 dl grädde
1 1/2 krm tryffelolja
salt & svartpeppar
parmesan
ärtskott

1. Skär biffen i strimlor och stek dem hastigt i en klick smör. Lägg köttet på ett fat och täck över med folie medan du gör såsen.

2. Skala och strimla löken. Stek den mjuk.

3. Tillsätt buljong och vin. Låt koka tills du har cirka hälften av vätskan kvar.

4. Tillsätt grädden och koka tills allt blivit krämigt.

5. Tillsätt tryffelolja, kött, salt och peppar. Låt allt koka upp.

6. Koka pastan och blanda ner den i såsen.

7. Riv parmesan, finhacka några ärtskott och strö över alltsammans.

Ruffino Riserva Ducale Oro Gran Selezione
Art.Nr: 2385 — 250,00 kr
Rött vin

Ruffino Riserva Ducale Oro Gran Selezione

Systembolagsnummer: 2385

Ett utmärkt vin till pastan är Ruffino Chianti Riserva Ducale Oro.

Det är ett komplext, nyanserat och fylligt vin med smak av viol, solmogna körsbär, plommon, choklad och kanel med inslag av kryddiga toner från fat. Vinet har en lång eftersmak.

Kategori

Relaterat Innehåll