Låt revbensspjällen få en julig smak av ingefära, kryddpeppar, kanel och senapspulver.
Låt revbensspjällen få en julig smak av ingefära, kryddpeppar, kanel och senapspulver.
Mortla kryddpepparkornen, blanda sedan samman alla kryddor.
Gnid in det i revbensspjällen och låt ligga i kylen över natten.
Lägg spjällen med köttsidan upp i en långpanna.
Pensla på marinaden. Ställ in spjällen i en 175° C varm ugn i cirka 30 minuter.
Vänd spjällen och pensla på mer marinad.
Ugnsstek dem i ytterligare 1 timme. Pensla gärna på mer marinad under tiden.
Australien
219 kr
239 kr
Ett mjukt och fruktigt vin med inslag av svarta vinbär, kryddor och chokladtoner. Utmärkt till grillade kötträtter.
Recept: Linnéa Seidel
Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs merRevbensspjäll med glaze med smak av sötsyrlig apelsin, kryddig kanel och äpple som är fantastisk till det långbakade möra fläskköttet. Perfekt tillskott till julbordet!
Läs merGravad lax är ett måste för mig på julbordet och kombinationen lingon, dill och apelsin blir oslagbar!
Läs merIstället för en mer klassisk saffranssill där allt är blandat i en skål valde jag att göra små snittar. Det är inte alls svårt men ser riktigt fint ut på julbordet.
Läs mer