Kryddiga revbensspjäll med glöggsmak.

Tillhör du också dem som uppskattar revbensspjäll på julbordet? Då kan vi tipsa om dessa från köket.se - ett smakrikt recept på saftiga revben som smaksätts med Blossas alkoholfria glögg för en härligt julig smak. En kommande klassiker på julbordet kanske.
Revbensspjäll med blossa glaze
Rating
4
2h

Revbensspjäll:

1,5 kg revbensspjäll
0,5 dl kinesisk soja
3 dl vatten
50 g färsk ingefära, skalad och skivad
1 klyfta vitlök, hackad
salt och peppar
1-2 msk honung
1. Koka upp glögg, soja och vatten och tillsätt ingefära och vitlök. Lägg ner köttet, koka upp och skumma av. Koka i 75-90 minuter under lock tills spjällen känns möra och köttet börjar lossna från benen.
2. Sila av skyn och koka ihop den tills det är 3-4 dl kvar. Låt den kallna. Ta bort fettet, blanda i honung och häll tillbaka skyn på spjällen i en ugnsform.
3. Sätt ugnen på 225 grader. Tillaga i mitten av ugnen tills de får lite yta och blir varma, i ca 25 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera.
30,00 kr

Blossa Glögg Alkoholfri har en fruktig doft med en ton av kardemumma. Glöggen har en söt smak med inslag av kryddnejlika och kardemumma.

Systembolagsnummer: 11925 39,00 kr

Blossas ekologiska och alkoholfria glögg har en kryddig, söt smak med inslag av kanel, kryddnejlika och ingefära.

Mer till julbordet:

Finns det något godare julgodis än just saffranskola? Här får du ett underbart recept som får en extra skjuts av marconamandlar. Servera tillsammans med ett glas bubblig Blossa Red Sparkling & Spices.

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager