Sedan 2007 har kocken och krögaren Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum skapat årets sill. Årets sill är smaksatt med fläder, citron och dill samt O.P. Anderson Björk.
Koka upp alla ingredienser utom sillen och låt svalna.
Slå lagen över sillfiléerna och låt stå täckt i 2–3 dagar.
Häll av lagen men spara en deciliter till smaksättningen.
Skär sillen i fina bitar, cirka 1,5 cm.
Blanda lagen, saften och O.P Anderson Björk.
Slå lagen över sillbitarna och låt stå ett dygn.
Vid servering, vänd ner löken, dillen, saften från en halv citron samt finrivet citronskal.
Servera sillen med vackra dillvippor, gräddfil, nykokt potatis och givetvis knäckebröd.
Sverige
265 kr
O.P. Anderson Björk har en kryddig och frisk karaktär med toner av björksav och björkknopp, citronzest samt den klassiska O.P.-kryddningen kummin, anis och fänkål.
Recept: Fredrik Eriksson
Fredrik Eriksson som driver Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum har sedan 2007 skapat årets sill som i år är smaksatt med fläder, citron, dill och O.P. Anderson Björk.
Läs merKryddmästare Jonas Odland ger rekommendationer på snaps till rätter på det klassiska midsommarbordet men även till bordet med vegansk mat.
Läs merAmanda Colldén, grundaren av festligt.com som också driver poddarna "En jävla fest" och "Heder och festmoral", brinner för festligheter och har skapat ett fantastiskt häfte med både moderna snapsvisor och roliga lekar till midsommarfirandet.
Läs merI sommar är det klassiska smaker som gäller. Linnéa har tagit fram en härlig meny med lerpottasill, räksnittar, laxsida och grillad ryggbiff. Och som pricken över i - midsommartårtan med vit choklad, grädde och jordgubbar.
Läs merHär produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer