Här bjuder vi på ett härligt recept ur Lena Djuphammars bok "Snittar & bubbel". Frasiga små korgar fylls med en kryddig skagenröra med kräftor - servera till bubbel såklart!
Foto: Lena Djuphammar
En röra med sting! Dessa frasiga spröda filodegskorgar fylls med en krämig röra av kräftstjärtar, dill, chili och citron.
Sätt ugnen på 175 grader.
Rulla ut filodegen. Låt arken ligga i tre lager. Klipp ut rektanglar, cirka 10x10 cm. Klä en muffinsplåt och forma till korgar. Grädda i 8–10 minuter.
Krama ur vätskan från kräftstjärtarna. Riv fänkål tunt och hacka fänkål, kräftor, dill, chili och gräslök.
Blanda hacket med majonnäs och crème fraiche, men spara lite till garnering. Tillsätt chilipulver och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Fyll korgarna med röran och garnera.
Italien
139 kr
Detta rosa bubbel har en elegant, fruktig doft med inslag av smultron, blodgrape, kex och persika och med en fin brödig ton. Torr, frisk, fruktig och elegant smak med inslag av smultron, persika och blodapelsin.
Recept: Lena Djuphammar, från boken "Snittar & bubbel".
Lena Djuphammar har släppt ett tiotal kokböcker. Alla har en sak gemensamt – det är enkla rätter som går snabbt att göra. Den senaste kom i slutet av april och är full av tips på tilltugg till mousserande vin samt några bubblande drinkar.
Läs merBjud vännerna på lyxiga snittar med smaker av Asien. Asiatisk laxtartar med äpple och ingefära - en given vinnare på både festen och till fredagsmyset.
Läs merStarta julfirandet med fräscha snittar på surdegsbröd och en len avokadoröra. Toppa med löjrom eller varför inte tångkaviar för ett vegetariskt alternativ.
Läs merEnkel och gott tilltugg till välkomstbubblet i påsk! De krispiga gurkskivorna är perfekta som botten på dessa snittar som får god smak av tångkaviar och sesamfrön.
Läs mer