Fransk cassoulet med kyckling och bacon.

En typisk fransk bondgryta à la "man tager vad man haver". I det här fallet hade vi kyckling, korv och bacon och en massa goda örter och grönsaker.

Cassoulet med kyckling och bacon.

6

1 h 0 min

Cassoulet, en maträtt med rötterna i södra Frankrike. Från början en gryta där man tager lite av vad man haver hemma – med bönor och lokala kryddiga korvar och kött som bas. Sedan kan det kött man råkar ha tillgång till variera: Lamm, anka, nötkött eller som här: Kyckling.

En gryta med kyckling i behöver av förklarliga skäl inte koka lika länge som till exempel lamm eller nötkött. Det här blir ett snabbt långkok, medan andra köttdetaljer kräver längre tid i ugnen.

Linnéa

Vintips till cassoulet:

Recept: Linnéa Seidel

Kyckling i ugn med vitlök, citron och timjan, på skärbräda med haricots verts och en citronklyfta.Kyckling i ugn med vitlök, citron och timjan.

Här bjuder vi på ett lättlagat och läckert recept på kyckling i ugn med vitlök. Servera med en god citron- och timjandressing och ett glas gott vin!

Läs mer
TryffelkycklingHelstekt kyckling i ugn med tryffelsås.

Ge kycklingen tid i ugnen på en lägre temperatur och ös den ett gudagott tryffelsmör. Av skyn som bildas gör du sen den godaste tryffelsås du kan tänka dig. 

Läs mer
Kycklinggryta med svampKrämig kycklinggryta med svamp, timjan och rosmarin.

Linnéa har lagat en krämig men samtidigt fräsch kycklinggryta med svamp som fått smak av färska örter och citron.

Läs mer
Kycklinggryta med parmesan och soltorkade tomater serverat på matbordKycklinggryta med parmesan och soltorkade tomater.

Härlig kycklinggryta gjord med färskost, pesto på soltorkade tomater och parmesan som är enkel att laga. Perfekt till ett glas cabernet sauvignon från Australien.

Läs mer