Marinera en riktigt bra bit kött i Linnéas smakrika krydd-rub, grilla och servera med en fräsch sallad eller ugnsbakade sötpotatisklyftor.
Det går många trender i det här med grillning och ibland känns det nästan som om folk vänder ut och in på sig själva för att överträffa grannen i att få till den ultimata biten grillat kött. Efter att ha provat en herrans massa olika varianter kommer jag alltid tillbaka till att det enkla oftast är det bästa.
En riktigt bra bit kött och en god kryddblandning som både innehåller sött, salt och något som sätter lite smak. Med det kommer man ganska långt. Sen är kan man variera tillbehören i det oändliga. Olika sallader, såser, vinägretter, bröd och potatis. Själv föredrar jag en god sallad till en bit grillat kött, men självklart passar det fint med lite ugnsbakad sötpotatis eller potatisklyftor till det här receptet.
Blanda alla ingredienser till rubben.
Lägg köttet i en påse tillsammans med kryddblandningen.
Blanda väl så allt kött täcks av kryddorna.
Låt köttet och kryddorna vila i rumstemperatur i cirka 20 minuter.
Grilla köttet i cirka 3 minuter per sida eller tills innertemperaturen är 58°C.
Linda in köttet i folie och låt vila en stund.
Skär rödkålen i tunna strimlor. Blanda kålen med bladgrönsaker och lägg upp på ett stort fat.
Dela tomaterna och grilla dom på eftervärmen i grillen.
Lägg upp grillade tomater, blåbär, klyftade rädisor och pumpakärnor på salladen.
Skär köttet i tunna skivor och lägg upp på salladen.
Gör en snabb vinägrett genom att mixa blåbär, olja, balsamvinäger honung och salt.
Ringla över salladen.
Sydafrika
139 kr
En rik och kryddig sydafrikansk shiraz med inslag av mogen plommon, lakrits och en rostad eftersmak.
Argentina
79 kr
Ett generöst och fruktigt rödvin med doft av mörka bär och plommon. Smaken är fruktig där mörka bär såsom svarta vinbär, solmogna blåbär och plommon dominerar. Toner av viol är också väldigt framträdande i både doft och smak tillsammans med en fläkt av vanilj och färska örter samt eukalyptus.
Recept: Linnéa Seidel
Grillad ryggbiff med majs, örtsmör och parmesanslungad färskpotatis blir midsommaraftonens huvudrätt. Med så mycket smak i varje liten tugga. Örtsmöret smälter fint över både kött och majs.
Läs merLinnéa bjuder på underbart god grillad rådjursfilé med örtkrossad potatis, vitlökssmör, rostad majs och smörstekt sparris.
Läs merVad vi väljer för vin till grillmåltiden beror naturligtvis väldigt mycket på vad som grillas och vad vi har för tillbehör. Men här har ni några matnyttiga råd och rekommendationer.
Läs merDet finns många fördelar med att marinera kött i alkohol. Följ de här 5 stegen och vi garanterar att ditt kött kommer att göra succé.
Läs mer