Krämig tagliatelle med en sås gjord på syrad grädde, Västerbottensost och dragon. Hyvla färsk tryffel över pastan innan servering.
Handskuren tagliatelle i syrad grädde, Västerbottensost, dragon och färsk tryffel är förrätten i vår grosshandlarlunchmeny. Till varmrätt serveras helbakad kyckling och desserten består av en körsbärstarte med salviagrädde.
Blanda ihop ingredienserna och låt vila en timme i kylen.
Kavla eller veva pastadegen i maskin.
Pastan ska vara va ca 1 mm tjock. Mjöla rikligt innan du skär pastan i 4 mm breda längder.
Förbered såsen innan du kokar pastan.
Koka pastan 1 min i rikligt saltat vatten.
Stek hälften av dragonen mjukt i smöret 1 min.
Addera grädden, salt och pastan.
Stäng av plattan och rör ner osten till du får en krämig sås.
Toppa med resterande färsk dragon och riv på rikligt med tryffel till servering.
Sverige
299 kr
O.P. Anderson har en fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål.
Recept: Marion Ringberg
Helbakad kyckling och potatisgalette som serveras med en smörsås med sardeller och kapris samt en sallad med confiterad citrondressing.
Läs merEn ljuvlig körsbärstarte med salviagrädde är desserten i vår grosshandlarlunch, speciellt framtagen för firandet av O.P. Anderson som fyller 130 år 2021.
Läs merHär produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer