folk o folk har plockat fram ett favoritrecept på Chimichurri – den kryddstarka såsen från Sydamerika.
0 h 10 min
Chimichurri är en kryddstark sås som ursprungligen kommer från Argentina och Uruguay. Under sommaren passar den perfekt som marinad till grillat kött, eller som en dressing att doppa brödet i. Varianterna är många, men folk o folk har tagit fram ett favoritrecept på chimichurri.
Hacka persiljan, basilikan och vitlöken. Mixa ihop allt i en skål.
Tillsätt chili, paprika, rökt paprika och oregano. Därefter salt och peppar efter smak. Häll i allt i en glasburk och lägg i lagerblad.
Tillsätt till sist olivolja och rödvinsvinäger. Stäng burken och låt stå i kylskåp. Ät inom ett dygn för bästa resultat.
Receptet på chimichurri är hämtat från http://therealargentina.com
Argentina
89 kr
Ett argentinskt ekologiskt vitt vin med fruktiga toner av tropisk frukt och citrus. Utmärkt till stekta eller grillade rätter på fisk eller ljust kött.
Asado är ett sätt att grilla kött och sydamerikanernas favoritmat. Matambre är en grönsaksfylld rulle av flankstek som du får receptet på här!
Läs merVi har pratat olika fyllningar, när man äter empanadas och vad du dricker till dessa argentinska piroger med Flavia Bergström, född i Argentina.
Läs merEtt maffigt vin som fått sin nyanserade smak från landets höga höjd och svala klimat.
Läs merEmpanadas har blivit populärt i Sverige de sista åren och hittas ofta på bufféer, festivaler och i food trucks etc. Här bjuder vi på ett recept på emapanadas med kyckling, som gärna serveras med ett glas gott, vitt vin.
Läs mer