En god paj som dessutom är vacker att ställa fram på påskbordet. Fylld med kyckling och vårprimörer i form av morötter och sparris.
1 h 15 min
En god paj som dessutom är vacker att ställa fram på påskbordet. Fylld med kyckling och vårprimörer i form av morötter och sparris.
Skär det kalla smöret i kuber. Blanda hastigt ihop med vetemjöl, vatten och salt till en pajdeg. Använd gärna matberedare om du har.
Plasta in degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter. Kavla sedan ut degen till en cirkel på ett mjölat bord.
Klä en rund form med löstagbar kant med pajdegen. Förgrädda pajdegen i 225°C i cirka 10 minuter.
Dela kycklingen i mindre bitar. Stek i smör. Krydda med salt och peppar.
Skär bort det mesta av blasten, men låt lite sitta kvar på morötterna. Förkoka dom i saltat vatten i cirka 4 minuter. Dela varje morot längst med.
Bryt av sparrisens träiga del och dela sparrisen längst med.
Blanda samman ägg, mjölk, grädde och ost.
Lägg kycklingen i det förgräddade pajskalet. Häll på äggstanningen. Varva sedan morötter och sparris på toppen.
Grädda i 225°C i cirka 30 minuter eller tills äggstanningen stannat helt.
Spanien
99 kr
Faustino VII har en medelstor fruktig doft med inslag av blåbär, plommon samt en touch av örter och vanilj. En behaglig smak med fräsch syra och en fruktighet som kryddas med en fin ton från faten.
USA
235 kr
Friskt rosévin med toner av röda bär och en lätt kryddighet. Utmärkt till lättare rätter med ljust kött, sallader och grillad fisk.
Recept: Linnéa Seidel
Laxcarpaccio är en lyxig och smakrik aptitretare. Här som en av rätterna på påskbordet, men kan serveras som festlig förrätt året runt.
Läs merAtt smaksätta sin egen sill är lätt, och det här receptet med Västerbottensost tillsammans med sill och dill är en klockren kombination.
Läs merLinnéa har gjort en klassisk lammstek med härliga smaker av vitlök och rosmarin, som serveras med delikatesspotatis i ugn.
Läs merEn härligt chokladig påsktårta som toppas med len fudge som fått smak av päron från Xanté. Dekorera med chokladägg och ätbara penséer.
Läs mer