Laxcarpaccio med citrondressing.
Laxcarpaccio är en lyxig och smakrik aptitretare. Här som en av rätterna på påskbordet, men kan serveras som festlig förrätt året runt.
Läs mer »En god paj som dessutom är vacker att ställa fram på påskbordet. Fylld med kyckling och vårprimörer i form av morötter och sparris.
En god paj som dessutom är vacker att ställa fram på påskbordet. Fylld med kyckling och vårprimörer i form av morötter och sparris.
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl
ca 2 msk iskallt vatten
salt
Skär det kalla smöret i kuber. Blanda hastigt ihop med vetemjöl, vatten och salt till en pajdeg. Använd gärna matberedare om du har.
Plasta in degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter. Kavla sedan ut degen till en cirkel på ett mjölat bord.
Klä en rund form med löstagbar kant med pajdegen. Förgrädda pajdegen i 225°C i cirka 10 minuter.
400 g kycklinglårfiléer
smör
salt & svartpeppar
3 späda morötter med blast
1 knippe färsk sparris
3 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl grädde
2 dl riven, vällagrad ost
Dela kycklingen i mindre bitar. Stek i smör. Krydda med salt och peppar.
Skär bort det mesta av blasten, men låt lite sitta kvar på morötterna. Förkoka dom i saltat vatten i cirka 4 minuter. Dela varje morot längst med.
Bryt av sparrisens träiga del och dela sparrisen längst med.
Blanda samman ägg, mjölk, grädde och ost.
Lägg kycklingen i det förgräddade pajskalet. Häll på äggstanningen. Varva sedan morötter och sparris på toppen.
Grädda i 225°C i cirka 30 minuter eller tills äggstanningen stannat helt.
99,00 kr
"Bra köp. Här vankas det rekorderlig rioja med plommonliknande frukt, vaniljkrydda och liten syrlighet."
Allt om Vin nr 1/20
Ett vin som passar till både lättare och medelkraftiga rätter på påskbordet.
235,00 kr
Till kycklingpajen kan du gärna välja att servera ett glas rosévin. Denna box innehåller ett fruktigt och smakrikt vin med toner av hallon, björnbär och körsbär. Lång eftersmak med inslag av örtkryddor.
Recept: Linnéa Seidel
Laxcarpaccio är en lyxig och smakrik aptitretare. Här som en av rätterna på påskbordet, men kan serveras som festlig förrätt året runt.
Läs mer »Att smaksätta sin egen sill är lätt, och det här receptet med Västerbottensost tillsammans med sill och dill är en klockren kombination.
Läs mer »Linnéa har gjort en klassisk lammstek med härliga smaker av vitlök och rosmarin, som serveras med delikatesspotatis i ugn.
Läs mer »En härligt chokladig påsktårta som toppas med len fudge som fått smak av päron från Xanté. Dekorera med chokladägg och ätbara penséer.
Läs mer »