Lammytterfilé med rosmarin, bakade tomater och grön pistou.

Här får lammet underbar smak av några av dess bästa vänner: Rosmarin och vitlök. Servera med bakade småtomater och en enkel sås, en så kallad pistou.

Grillat lamm med bakade tomater på tallrik utomhus med Expedition Carmenère.

4

1 h 0 min

Att grilla lamm blir otroligt gott - det smakar inte alls kofta som vissa säger och med rätt tillbehör känns det riktigt lyxigt. Här får lammet smak av rosmarin och vitlök, och serveras tillsammans med bakade småtomater på kvist, en pistou av basilika, en bönsallad och lite gröna blad.

Vin till lammet:

Recept: Louise Bondebjer

Expedition Carmenère flaskaExpedition Carmenère - ett klimatsmart fruktigt rött vin.

Nu lanseras Expedition Carmenère som utforskar världens populäraste regioner, ett fruktigt rött vin som presenteras i en klimatsmart PET-flaska.

Läs mer
Grillat kött och grönsakerRöda grillviner som klarar biffen.

Finns det något godare än att grilla en riktigt god köttbit när vädret tillåter? Här får du flera tips och rekommendationer på viner som passar utmärkt till olika typer av grillat kött.

Läs mer
Rött vin och lammanrättningVin till lamm.

Lamm är ett magert och välsmakande kött och faktiskt miljövänligare än gris- och nötkött. Vi tipsar om vin som passar till rätter på lamm.

Läs mer
Pintxos med lammfilé och getostkräm.Pintxos med lammfilé och kräm på getost och kronärtskocka.

Pintxos är den perfekta plockmaten! Du kan göra hur många olika kombinationer och varianter som helst, men den här slår de flesta.

Läs mer
Expedition Carmenère med medaljExpedition

Expedition utforskar och speglar världens mest populära vinområden.

Läs mer