En ostbricka med massor av goda smaker är alltid ett uppskattat inslag på middagsbjudningen. Här tipsar vi även om några snapsar som passar utmärkt till ost.
En ostbricka med massor av goda smaker är alltid ett uppskattat inslag på middagsbjudningen. Ett tips är att ta fram ostarna minst en halvtimme innan den ska serveras så att smakerna får chans att utvecklas ordentligt. Du hittar även rekommenderade snapsar som passar utmärkt till ost.
Låt alla ostarna stå framme och bli rumstempererade (gärna minst 30 minuter).
Lägg upp på ett fat tillsammans med kex och marmelad.
Det är många som förknippar snaps och nubbe med sill och lax som serveras på smörgåsbordet till jul, påsk och midsommar. Men snapsen finner även ljuv harmoni tillsammans med ost och sötare desserter. Här tipsar vi om två snapsar som passar utmärkt till denna ostbricka.
Sverige
229 kr
En klassiker där inslagen av cognac och sherry lyfter smakerna i det varma på julbordet och även gör snapsen till en fin smakkompis till lagrade ostar.
Sverige
219 kr
Prima julsnaps är kryddad för att locka fram det bästa ur det mesta på julbordet. Traditionell kryddning med kummin, anis och fänkål i grunden, kompletterad med fyllighet från dadlar och cognac samt en friskhet från citronzest. Just kumminkryddningen gör snapsen god till lagrad ost.
Recept: Linnéa Seidel
Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs merDryckesexperten Mats rekommenderar vin till ostbrickan och garanterar ljuvliga smakkombinationer till osten.
Läs mer