En ostbricka med massor av goda smaker är alltid ett uppskattat inslag på middagsbjudningen. Här tipsar vi även om några snapsar som passar utmärkt till ost.
En ostbricka med massor av goda smaker är alltid ett uppskattat inslag på middagsbjudningen. Ett tips är att ta fram ostarna minst en halvtimme innan den ska serveras så att smakerna får chans att utvecklas ordentligt. Du hittar även rekommenderade snapsar som passar utmärkt till ost.
Låt alla ostarna stå framme och bli rumstempererade (gärna minst 30 minuter).
Lägg upp på ett fat tillsammans med kex och marmelad.
Det är många som förknippar snaps och nubbe med sill och lax som serveras på smörgåsbordet till jul, påsk och midsommar. Men snapsen finner även ljuv harmoni tillsammans med ost och sötare desserter. Här tipsar vi om två snapsar som passar utmärkt till denna ostbricka.
Sverige
229 kr
O.P. Andersons klassiska kryddblandning med juliga toner av pomerans, kanel och cognac.
Kryddad med kummin, anis och fänkål precis som originalet. Med toner av pomerans, cognac och sherry och lagring på cognacsfat får den en fyllig och avrundad smak. Passar till det mesta på julbordet eftersom den har en ganska "bred" kryddning, så allt från sill till småvarma och även till gottebordet
Sverige
219 kr
En kryddig och aromatisk julsnaps som förhöjer smakerna på julbordets rätter.
En traditionell kryddning med kummin, anis och fänkål i grunden, kompletterad med fyllighet från dadlar och cognac samt en friskhet från citronzest.
Recept: Linnéa Seidel
Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs merDryckesexperten Mats rekommenderar vin till ostbrickan och garanterar ljuvliga smakkombinationer till osten.
Läs mer