Råddjurssadel med potatisgratäng serverad i portionsformar är en festlig rätt som passar till nyår. I receptet hittar du tips på matchande viner i olika prisklasser.
Jag tycker det känns lyxigt att servera potatisgratäng i portionsformar. Men jag brukar alltid se till att ha ett par fler än vad vi kanske behöver. Det finns alltid någon som är extra hungrig och vill ha en till. Även på nyårsafton./Linnéa Seidel
Torka köttet helt torrt. Salta och peppra runt om. Stek sedan i smör på hög värme så köttet får en fin yta runt om.
Värm ugnen till 125°C. Ugnstek sedan köttet till ca 50 grader. Tag ut och linda in folie och låt vila minst 10 minuter.
Skala och skiva potatisen tunt. Skala och skiva lök och vitlök. Stek löken mjuk i en stekpanna.
Varva potatis och lök i portionsformar. Slå på grädden. Grädda potatisgratängen i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. När det har gått 30 minuter, tag ut formarna och strö över lite ost.
Fortsätt att gratinera de sista 10 minutrarna.
Australien
219 kr
239 kr
Ett mjukt och fruktigt vin med inslag av svarta vinbär, kryddor och chokladtoner. Utmärkt till grillade kötträtter.
Frankrike
289 kr
Ett kraftfullt och komplext rödvin med toner av mörka frukter, örter och kryddor. Perfekt till mustiga maträtter.
Recept: Linnéa Seidel
Som en liten skål av lycka - så beskriver Linnéa denna ljuvliga förrätt som serveras med ett glas bubbel!
Läs merLinnéas asiatiska lax är utmärkt att servera antingen som förrätt eller varmrätt. Laxen ackompanjeras av en riktigt god sojamajonnäs.
Läs merEn ljuvlig äppeltarte med fyllning av mandelmassa och knackigt toscatäcke. Servera med lättvispad grädde eller en god vaniljglass och ett glas dessertvin.
Läs merVill du blanda en drink av lite lyxigare slag? Då rekommenderar vi en drink som baseras på mousserande vin - som prosecco, cava eller champagne. Här hittar du 10 goda, bubblande drinkar.
Läs mer