Smörstekt lubbfilé med grönärtsröra, smörad räksky och purjolökspotatis.

Vår vinexpert Mats Claësson, som började sin bana som kock, har här skräddarsytt en elegant fiskrätt till en Sauvignon Blanc.

Smörstekt lubbfilé á la Mats Claësson

4

1 h 30 min

Folks o folks dryckesexpert Mats Claësson har arbetat med ädla drycker i hela sitt yrkesverksamma liv. Efter nästan 40 års erfarenhet där drycken och maten alltid funnits i centrum är han idag en av Sveriges mest erfarna utbildare inom konsten att kombinera mat och vin.Nu har Mats, som faktiskt började sin bana som kock, skräddarsytt en elegant och läcker fiskrätt till Nya Zeeländsk Sauvignon Blanc . Lubb är en mycket god och läcker fisk som förtjänar mer uppmärksamhet.

Recept: Mats Claësson

Kim Crawford Sauvignon Blanc från Nya ZeelandKim Crawford Sauvignon Blanc från Nya Zeeland.

Hos Kim Crawford finner man allt man önskar av en Nya Zeeländsk Sauvignon Blanc.

Läs mer
Kan man dricka rött vin till fisk?Rött vin till fisk - funkar det?

Är det alltid vitt vin till fisk som gäller? Nej. I många fall är det minst lika bra med rosé eller rött vin till fisk. Dryckesexpert Mats guidar och ger tips på rött vin till olika fiskrätter.

Läs mer
Åländsk fisksoppaÅländsk fisksoppa.

Ett recept hämtat ur Michael Björklunds bok "Min Nordiska mat".

Läs mer
Abborre med jordärtskockssåsAbborre med jordärtskockssås och smörstekt mangold.

Favoriträtten på Stegsholms kafémeny på Nämndö. Det är jordärtskockssåsen som ger smaken, abborren kan bytas ut. Receptet kommer från boken Öarnas mat.

Läs mer
Kim Crawford, Nya ZeelandKim Crawford

Detta Nya Zeeländska vinföretag grundades så sent som 1996. Idag gör man en bred serie av druvrena, eleganta och fruktiga viner.

Läs mer