Det perfekta tilltugget till bubbel har du här, i form av snittar med en aioli som får smak av säsongens ramslök och som toppas med rökta räkor.
Vårfräscha snittar med ljuvlig ramslöksaioli och rökta räkor. Du kan antingen mixa ner ramslöken när du mixar ihop aiolin, eller göra som här: Finhacka den och ha i på slutet. Jag tycker det senare alternativet blir godare då man kan känna lite småbitar av de härliga ramslöksbladen i aiolin. Se till att alla ingredienser till aiolin är rumstempererade. Då lyckas du garanterat med den!
Rökta räkor finns att köpa i mataffären och ger verkligen en väldigt god touch till dessa snittar.
Linnéa
1 rumstempererat ägg
1 vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
lite färsk citron
2 dl rumstempererad naturell rapsolja
salt
50 g ramslök
Knäck ägget och ha upp det i en hög behållare/bunke. Ha i grovhackad vitlök, dijonsenap citron och olja.
Sätt i stavmixern i botten på bunken. Börja mixa utan att röra på stavmixern. När aiolin börjar tjockna lyfter du långsamt på mixerstaven och boxar tills all olja har blandats in.
Smaka av med salt.
Finhacka ramslöken och blanda i den.
1 rustik baguette
50 g smör
ca 300 g rökta räkor med skal
salladsärtor
färsk dill
Skär brödet i skivor. Stek brödskivorna i smör på båda sidor tills de har en gyllene och fin färg. Låt svalna helt.
Skala räkorna.
Bred ett lager ramslöksaioli på varje stekt brödbit. Lägg på räkor, finhackade salladsärtor och finhackad dill. Servera omgående.
Recept: Linnéa Seidel
Plockmat och bubbel är en perfekt kombination - oavsett om ni bara är två som vill ha en mysig kväll eller om det vankas fest. Här har vi tagit fram två goda röror som passar på en bit surdegsbaguette till ett gott, franskt mousserande vin.
Läs merÄven små förändringar kan göra stor skillnad på klimatavtrycken! CAMP är viner som kommer i smarta och lätta förpackningar av återvunnet material som du kan återvinna igen.
Läs merHär kommer en nyhet bland de mousserande vinerna på Systembolaget - CAMP Sparkling. Ett friskt bubbel från Frankrike som säljs på klimatsmart aluminiumburk.
Läs merVin på burk har blivit mycket populärt både i USA och Storbritannien och försäljningen och utbudet ökar stadigt även i Sverige.
Läs mer