Stekt gös med potatispuré, brynt smör och smörstekta kantareller.

Den här veckan lagar Linnéa stekt gös, med silkeslen potatispuré och smörstekta kantareller som fått fint sällskap av purjolök.

Smörstekt gös med kantareller och potatispuré.

4

0 h 40 min

När man vispar potatispuré med elvisp får man vara försiktig så man inte överarbetar potatisen, men heller inte lämnar några små klumpar. Du kan självklart mosa potatisen med en stomp – men då blir det mer av ett mos och ingen puré.

Att steka kantareller och purjolök ihop är en fantastisk smakkombination. Purjolöken blir nästan lite frasig och full med underbar smak!

Eftersom vi har smör i både mos och kantareller droppar jag bara lite brynt smör över fisken och moset. För den fina smakens skull.

Linnéa

Vintips till stekt gös:

Recept: Linnéa Seidel

Chenin blanc - en mångsidig druvaChenin Blanc – mångsidig och intressant druva.

Chenin blanc har sina rötter i Loiredalen och är Sydafrikas mest populära druvsort. Lär dig mer om dess historia, karkaktäristiska drag och hur man matchar vinet med mat. Dessutom tipsar vi om flera goda chenin blanc-viner. 

Läs mer
Kantareller och champinjoner upplagda på en tallrik Så väljer du vin till svamp.

Som vi längtat efter svampsäsongen och att laga goda svamprätter. Här tipsar vi om hur du kan tänka när du väljer vin till olika svamprätter. Dessutom ger vi flera vintips och listar flera goda svamprecept. 

Läs mer
Nya viner i september 2023.September bjuder på en färgrik palett av nya viner.

En färgrik palett av nya intressanta och välsmakande viner kommer att pryda Systembolagets hyllor från den första september. Här tipsar vi om några.

Läs mer
Aveleda Loureiro - provning i Stockholm.Vita viner prisade i pressen.

Här lyfter vi fram vita viner som fått extra fina betyg i pressen av vinrecensenter.

Läs mer