Tjälknöl på älg med kantarellsås och svartvinbärsgelé.

Har du testat tjälknöl någon gång? Det tar sin lilla tid men blir fantastiskt gott. Perfekt att göra om du har en bit älg över.

Tjälknöl på älg.

1

Tjälknöl, misstaget som nu blivit en svensk klassiker! En bit fruset kött som tillagas på riktigt låg temperatur under många timmar. För att sedan få sin goda smak i en saltlag.

Saltlagen, den kan du smaksätta med vad du helst önskar. Här har jag till exempel tillsatt vin och lagerblad. Men andra kryddor, vitlök med mera, är även det gott att ha i!

/Linnéa

Gott vin till tjälknöl på älg:

Recept: Linnéa Seidel

Viltrostbiff på älgÄlgrostbiff med ugnsrostade morötter.

På gränsen mellan vår och vinter lagar Linnéa rostbiff på älg tillsammans med ugnsrostade morötter, fräsch sallad, hyvlad parmesan och över allt ringlar du en riktigt god balsamico.

Läs mer
Helstekt älgfiléHelstekt älgfilé provençale.

Låt köket fyllas av de fantastiska dofterna från en helstekt älgfilé med massor av örtkryddor. Servera med silkeslen potatispuré och smörstekta rotfrukter.

Läs mer
Vin till viltkött - rådjur, älg, ren och hjort.Att välja vin till vilt.

Vilt är både gott, magert och det mest miljövänliga kött vi kan äta. folk o folks dryckesexpert Mats hjälper dig att välja rätt vin till olika sorters vilt.

Läs mer
Mustig älggryta med rotfrukter, lingon och stekt svartkålMustig älggryta med rotfrukter, lingon och stekt svartkål.

I Linnéas älggryta trängs olika rotfrukter, fina bitar av älg och lingon. Grytan toppas med frasig, smörstekt svartkål.

Läs mer
AllesverlorenAllesverloren

Allesverloren, "allt är förlorat", fick sitt namn då familjen vid hemkomst, efter ett besök i Stellenbosch, fann bostadshuset nedbränt och boskapen stulen.

Läs mer