Hade du tänk bjuda på lite bubbel? Välj en förrätt du kan servera till, som en härlig toast skagen med lyxig forellrom.
Swedish Foodie
Gör en lite lyxigare variant av den klassiska skagenmackan. Sätt smak på den med pepparrot och citron, använd de bästa räkorna och toppa med vacker forellrom. Och att servera till det? Ett glas bubbel förstås!
1 burk lyxräkor i lake (Kosterfiskaren eller motsvarande)
1-1,5 dl majonnäs
skal från 0,5 citron
1 msk citronjuice
färsk pepparrot efter smak
1 kruka dill
4 skivor surdegsbröd
Häll av räkorna i en sil. Ställ gärna in silen med bunke under i kylen och låt räkorna hänga 30 min för att få ut så mycket vätska som möjligt.
Hacka räkorna grovt och lägg i bunke. Blanda i majonnäs, citronjuice, citronzest, pepparrot efter smak och hackad dill. Smaka av med salt. Förvara i kyl till servering.
Stek brödet i smör tills gyllene. Salta lite på enda sidan.
Dela brödet i två delar eller lägg skagenröran direkt på brödet. Toppa med forellrom och dill.
Italien
159 kr
Ett mousserande vin från Trento i norra Italien. Nyanserad, fruktig, utvecklad smak med inslag av gula päron, aprikos, kex, nougat och lime. Perfekt till rätter av fisk och skaldjur eller till sallader.
Recept: Swedish Foodie
En av de råvaror jag allra helst använder mig av när det kommer till matlagning är lax. Det är himla gott, lätt att variera och allt som oftast lättlagat. Så idag tänkte jag bjuda på en riktig favorit, nämligen skagenfylld lax.
Läs merHär bjuder vi på ett härligt recept ur Lena Djuphammars bok "Snittar & bubbel". Frasiga små korgar fylls med en kryddig skagenröra med kräftor - servera till bubbel såklart!
Läs merHär lyfter vi fram mousserande viner som fått extra bra betyg och fina omdömen i pressen av vinrecensenter.
Läs merEtt recept att testa till vårens mingel och fester: Friterad färskpotatis med het skagenröra!
Läs mer