Whisky- och honungsrostade morötter med quinoasallad.

Linnéas recept på whisky- och honungsrostade morötter med quinoasallad och hummus.

Whisky- och honungsrostade morötter med quinoasallad

4 portioner

0 h 15 min

När whisky förekommer i maträtter handlar det ofta om en rökig glaze till kött eller liknande. Därför var det kul att testa något annat den här veckan; att placera en smak som vi är vana att stöta på tillsammans med kött, i ett helt annat sammanhang. Tillsammans med morötter och hummus blev det verkligen en fullträff! Jag har gjort en marinad på whisky, honung och lite chili, som jag masserat in i morötterna och sedan ugnsrostat. Sötman från morötterna och honungen tillsammans med den fylliga whiskysmaken och hettan från chilin blir en otroligt fin kombination tillsammans med hummus.

Här har jag valt att servera morötterna till en quinoasallad med fetaost, ärtor och hummus. Men det skulle säkert passa fint att servera en bit grillad kyckling till om man saknar någon form av kött! Jag valde att använda små snackmorötter, men det går självklart bra att ta helt vanliga och dela dem. Whiskyn jag valt att smaksätta med är Buffalo Trace. Den har en fyllig och rund smak med inslag av ek, kol, vanilj och lite kokos.

Recept: Linnéa Seidel

Välja vin till vegetarisk matAtt välja vin till vegetarisk mat.

Det finns en del fallgropar när man ska välja vin till vegetarisk mat. Vår dryckesexpert hjälper dig och tipsar om vin till 5 vegetariska rätter!

Läs mer
Grillade grönsakerGrillade grönsaker med röror på bönor och sötpotatis.

Grillade grönsaker blir både vackert och fantastiskt gott! Det finns massor av olika grönsaker som passar att lägga på grillen, antingen som tillbehör eller som en helvegansk måltid.

Läs mer
Vegansk pannacotta med smak av päron, kokos och chokladVegansk pannacotta med smak av päron, kokos och choklad.

Pannacotta är Linnéas nya favoritdessert och här har hon gjort en vegansk pannacotta med den ljuvliga kombon av päron, kokos och choklad.

Läs mer
Ugnsbakad lökUgnsbakad lök med gruyère och getost.

Här är Linnéas recept på en perfekt förrätt!

Läs mer