Ravenswood Vintner's Blend Zinfandel | folk o folk
Ravenswood Vintner's Blend Zinfandel
Välj butik Välj Systembolaget butik Finns i lager i vald butik Kan beställas till din butik Ravenswood Vintner's Blend Zinfandel Vilka butiker har drycken?
Beställningsinformation
Detaljerad fakta
  • Produkttyp
    Rött vin
  • Sortiment
    Systembolaget ordinarie sortiment
  • Volym
    750 ml
  • Alkoholhalt
    13.5 %
  • Producent
  • Bolag
  • Förpackning
    Flaska 750 ml
  • Förslutning
    Kork
  • Druva
    Zinfandel 76%
    Petite Sirah 3%
    Övriga 3%
  • Sockerhalt
    mindre än 3 gram/liter
  • Klimatsmart
    Ja
  • Låg sockerhalt
    Ja

Ravenswood Vintner's Blend Zinfandel

Detaljerad fakta
  • Produkttyp
    Rött vin
  • Sortiment
    Systembolaget ordinarie sortiment
  • Volym
    750 ml
  • Alkoholhalt
    13.5 %
  • Producent
  • Bolag
  • Förpackning
    Flaska 750 ml
  • Förslutning
    Kork
  • Druva
    Zinfandel 76%
    Petite Sirah 3%
    Övriga 3%
  • Sockerhalt
    mindre än 3 gram/liter
  • Klimatsmart
    Ja
  • Låg sockerhalt
    Ja
Ursprung
USA, Kalifornien

Årgång
2016

Pris inkl. moms
129,00kr

Systembolaget nr.
26001

Beskrivning

Ravenswood Vintner's Blend Zinfandel bjuder på en generös och fruktig doft av mogna körsbär, hallon och blåbär tillsammans med fatiga och kryddiga toner av sötlakrits, mynta och vanilj. Välbalanserad och fyllig smak av mogen frukt och örter. Mjuka tanniner och sammetslen, relativt lång eftersmak med inslag av söta frukter, mörk choklad och kryddor.

Rekommendation

Perfekt till kraftigare rätter av lamm, nöt- eller viltkött. varför inte grillad ryggbiff med kappa som serveras med ostfyllda potatiskroketter och Café de Paris smör.

Lagring

God att dricka nu men kan sparas upp till 3 år.

Produktion

40% av druvorna kommer från egna vingårdar medan resterande del kommer från kontrakterade odlare runt om i Kalifornien. Ravenswoods egna basvin görs enligt traditionella metoder. Vinet jäser i små träkar och man förlitar sig helt på druvornas naturliga jäst. Ibland får stjälkarna vara med för att addera karaktär och kraft. Hatten (skal och kärnor) pressas ner i vinet tre till fem gånger per dag, för hand och med hjälp av maskiner. Skalen samjäser med musten i totalt 7-10 dagar. Vinet lagras sedan i franska ekfat i 9 månader, varav 35 % är nya fat, varpå vinet klaras med hjälp av äggvita. Filtrering och centrifugering försöker man i största möjligaste mån hålla sig borta ifrån, eftersom det också tar bort smak.

Kul att veta

Ravenswood grundades 1976 av Joel Peterson. Joel hade en dröm att göra viner som kunde konkurrera med europeiska toppviner. Det visade sig snabbt att han var på rätt väg. Redan den första årgången, 327 lådor Dry Creek Zin, vann direkt en prestigefull vinprovning i San Fransisco 1979. Hans motto var från början "Zin or nothing" men idag har man adderat fler druvsorter till sin portfölj. Zinfandel dominerar dock produktionen stort. Man bröt ny mark i Kalifornien när man på 70-talet gick mot strömmen och använde sig av fransk vinmakarteknik och lät vinet jäsa på små träkar och förlitade sig helt på druvornas naturliga jäst. Ibland får stjälkarna vara medför att addera karaktär och kraft. "No Wimpy Wines” är Ravenswoods slogan och den säger mycket. Vinerna ska vara lika kraftfulla och bra som attityden hos vinmakaren Joel Peterson och hela hans team. Innan förbudstiden var Zinfandel den mest planterade druvsorten. 1982 bestämde sig Joel för att alla viner inte enbart behöver komma från specifika vingårdar och grundade Country Series för att göra vin som speglar terroiren i ett större område. Ravenswoods logotyp föreställer de korpar som terroriserade Joel under hans första skörd 1976.

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager