Sauvignon Blanc Punch.

Vi vill slå ett slag för vitvinsdrinkar i sommar och denna friska Sauvignon Blanc Punch är ett utmärkt exempel. En riktigt fräsch cocktail med färsk citrus.

Sauvignon Blanc Punch.
Arniston Bay Sauvignon Blanc

Arniston Bay Sauvignon Blanc

Sydafrika

Systembolaget nr:

213901

97,00 kr


logo

1

logo

0 h 10 min

Sauvignon blanc som vin bidrar med toner av citrus, fläder och krusbär och är ofta mycket aromatiska viner. Perfekt att blanda cocktails på! Drinkar på vitt vin blir dessutom härligt lättdruckna och får en lägre alkoholhalt, vilket inte alls är fel när du vill ha något svalkande att dricka i den heta sommarsolen.

Den här drinken kan du med fördel skala upp och göra i en stor bålskål med slev där var och en får ta för sig. Dekorera då gärna bålen med färska citrusfrukter i skivor.

Sauvignon Blanc Punch:

Ingredienser

 • 1 dl sauvignon blanc-vin

 • 1 msk söt vermouth, som Antica Formula

 • 1 msk färskpressad grapefruktjuice

 • 1 msk färskpressad citronjuice

 • 2 tsk sockerlag

 • sodavatten att toppa med

Gör så här

  1. Lägg i alla ingredienser utom sodavattnet i en shaker med is och skaka ordentligt.

  2. Sila upp i ett highball-glas fyllt med is.

  3. Toppa med sodavatten och rör om försiktigt.

Till drinken:

Arniston Bay Sauvignon Blanc

97,00 kr


Fruktig, ungdomlig och mycket frisk sauvignon blanc med inslag av krusbär, gröna äpplen, svartvinbärsblad och citrus. Perfekt till rätter med fisk eller skaldjur, gärna med syrliga komponenter i tillagningen. Arniston Bay Sauvignon Blanc Fairtrade är buteljerad i en pappersflaska - Frugal Pac.

Antica formula

215,00 kr


Antica Formula är en klassisk Vermouth med kryddig söt smak med liten bitterhet. Vermouthen har inslag av pomerans, torkade körsbär, vanilj, kanel och malört och passar utmärkt i drinkar som Blood & Sand.